Χρηματοδοτικες ευκαιριες απο το περιβαλλον για την τοπικη αυτοδιοικηση

Η πρώτη εκδήλωση ενημέρωσης για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη

Από την Ξάνθη ξεκίνησαν, συγκεντρώνοντας σημαντικό ενδιαφέρον από φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, οι εκδηλώσεις ενημέρωσης για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE και τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή που δίνει αυτό στην Ελλάδα.
 
Η μονάδα που διαχειρίζεται την ενημέρωση, η Greek LIFE Task Force – GR LTF, θα πραγματοποιήσει ενημερώσεις σε 8 πόλεις της χώρας το 2017, ξεκινώντας χθες από την Ξάνθη.
 
Οι εκδηλώσεις χωρίζονται σε 2 μέρη. Το πρώτο μέρος έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και στοχεύει στην παροχή της απαραίτητης πληροφόρησης του κοινού για το Πρόγραμμα LIFE. Το δεύτερο μέρος έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι σεμινάριο συγγραφής προτάσεων LIFE για την υποστήριξη των δυνητικών δικαιούχων, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των υποβαλλόμενων αιτήσεων.
 
Το παρών στην πρώτη εκδήλωση έδωσε και ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ κ. Δημήτριος Καλογερόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι με έξυπνες ενεργειακές δράσεις, με την προστασία του περιβάλλοντος, θα έχουμε καλύτερη προοπτική για το μέλλον. Άλλωστε το περιβάλλον που έχουμε σήμερα, είναι αποτέλεσμα των ενεργειών που έγιναν πριν από 25 χρόνια, και οι ενέργειές μας σήμερα θα επηρεάσουν τα επόμενα 25 χρόνια.
 
Έτσι θεωρεί πως σε περιοχές όπου το περιβάλλον είναι καταπληκτικό και χρίζει προστασίας, πρέπει να γίνεται ενημέρωση πως θα συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα οι φορείς, ώστε να υπάρξει η κερδοφόρα λειτουργία του προγράμματος και να δημιουργηθούν τέτοιες προοπτικές, ώστε να υπάρξουν ανταγωνιστικές διαδικασίες θέσεις εργασίας κ.α., με τη συμμετοχή ιδιωτών.
 
«Εμείς εδώ απορρίπταμε στην αρχή τα πάντα, όχι στη χρηματοδότηση, στην συγχρηματοδότηση, στα ΣΔΙΤ. Εδώ δεν έχουμε μαντήλι να κλάψουμε και κάναμε και τους καμπόσους» σημείωσε, τονίζοντας πως το κράτος, με την ελληνική τάση της υπερσυγκέντρωσης των αρμοδιοτήτων, δεν μπορεί να λειτουργήσει πλέον, για αυτό και θεωρεί πως είναι ευκαιρία να προσγειωθούμε, να λειτουργήσουμε και να επωφεληθούμε.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.