Ηπειρωτες και Φιλοτεχνες παρουσιαζουν τα «Δυσβατα Μονοπατια» του Ν. Βεντζη

Την Τετάρτη στη Λέσχη Κομοτηναίων

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης και ο Σύλλογος Στέγης, Παράδοσης και Λαογραφίας «Οι Φιλοτέχνες» θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 ώρα 20:30 στην Λέσχη Κομοτηναίων (1ος όροφος)  την παρουσίαση του  βιβλίου του εκπαιδευτικού και ιστορικού ερευνητή κ. Νίκολαου Βέντζή «Δύσβατα Μονοπάτια». 

Προλογίζουν οι: 

Αλέξανδρος Καζατζής, Επίτιμος Πρόεδρος και Ιδρυτής της Εταιρείας Παιδαγωγικών Μελετών  της Κομοτηνής, Εκπαιδευτικός, Νομικός, Συγγραφέας
Βασίλειος Δαλκαβούκης, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης,  Ιστορικός, Συγγραφέας

Συντονίζει :
Ιωάννης Τζαμπάζης, Πρόεδρος Συλλόγου Ηπειρωτών Ν Ροδόπης
Ιωάννα Αλμπανίδου, Πρόεδρος Συλλόγου «Οι Φιλοτέχνες»
 
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ηπειρωτών και η χορωδία του Συλλόγου «Οι Φιλοτέχνες». 

Ο Νίκος Βέντζης… 

Ο Νίκος Βέντζης γεννήθηκε λίγα χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης των Ιωαννίνων, στο σημερινό χωριό Κυπαρισσία. Αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και σήμερα εργάζεται ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής στην Δημόσια Εκπαίδευση. Τα «Δύσβατα μονοπάτια» είναι το πρώτο του βιβλίο. 

…και τα «Δύσβατα Μονοπάτια» 

O ίδιος ο συγγραφέας αναφέρει για το περιεχόμενο αλλά και τους λόγους που τον οδήγησαν στη συγγραφή των «Δύσβατων Μονοπατιών»:
 
«Τα κείμενα που απαρτίζουν το βιβλίο γράφτηκαν μετά από επισκέψεις μου στους τόπους που περιγράφω και τα περισσότερα απ' αυτά έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε περιοδικά και τοπικές εφημερίδες.

Συνειδητοποιώντας κάποια στιγμή πως τούτα εδώ έχουν γίνει αρκετά και βρίσκονται εδώ και 'κει σκόρπια, πήρα την απόφαση, με την προτροπή και κάποιων καλών μου φίλων, να συγκεντρώσω, σε πρώτη φάση, κάποια από αυτά, υπό τον τίτλο ενός βιβλίου.

Το αποτέλεσμα εκείνης της σκέψης είναι το συγκεκριμένο βιβλίο. Ένα βιβλίο, που προσπάθησα να το βγάλω όπως αρέσει σε μένα… Με φωτογραφίες πολλές και με τους ανάλογους χάρτες των περιοχών που αναφέρονται, έτσι ώστε ο αναγνώστης να έχει μια όσο το δυνατό πληρέστερη εικόνα για αυτά που διαβάζει και κυρίως να διαβάζεται ευχάριστα… Δεν τρέφω την ψευδαίσθηση πως έγραψα ιστορία. Ούτε γεωγραφία. Μα ούτε και κάτι σπουδαίο. Εξάλλου δεν στόχευα σε κάτι τέτοιο. Ό, τι έκανα, όσο και αν αυτό φαντάξει εγωιστικό, το έκανα για μένα. Ήθελα να δω από κοντά κάποια μέρη και τα όσα είδα, άκουσα, έμαθα, τα χώρεσα σ' ένα χαρτί. Αυτό ήταν όλο. Τώρα, αν κάποιος διαβάσει τούτο το βιβλίο, εκ των προτέρων τον ευχαριστώ, και πιο πολύ όλους εκείνον που θα πει: “Χαμένος κόπος. Και μόνος μου θα πάω να δω, να ψάξω και να μάθω”. Η ικανοποίησή μου μεγάλη θε να είναι αφού ακούσια θα έχω γίνει η αιτία να αποδράσει απ' τα ασφυκτικά πλοκάμια της καθημερινότητας και του θανατηφόρου άγχους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.