Στην Φιλιππουπολη με τη στηριξη του Δημου το Μουσικο Σχολειο Κομοτηνης

Με 3.000 ευρώ θα στηρίξει ο Δήμος Κομοτηνής 78 μαθητές και 22 καθηγητές του σχολείου - Θα συμμετέχουν σε κοινή συναυλία με την Ακαδημία Μουσικής, Χορευτικής και Εικαστικής Τέχνης Φιλιππούπολης

Την οικονομική στήριξη του με 3.000 ευρώ, προκειμένου να μεταβούν 78 μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, συνοδεία 22 καθηγητών τους, στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας, για να πραγματοποιήσουν την από κοινού συναυλία με την Ακαδημία Μουσικής, Χορευτικής και Εικαστικής Τέχνης Φιλιππούπολης στις 8 και 9 Μαΐου 2017 έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής την Δευτέρα 27 Μαρτίου.
 
Στο Συμβούλιο έδωσαν το παρών εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων η πρόεδρος κ. Χρύσα Παπαδοπούλου και ο κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, που τόνισαν προς το Συμβούλιο ότι το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής προσκλήθηκε επίσημα από την Ακαδημία Μουσικής Χορευτικής και Εικαστικής Τέχνης Φιλιππούπολης, προκειμένου μαθητές και συνοδοί εκπαιδευτικοί του μουσικού προγράμματος του σχολείου, να πραγματοποιήσει από κοινού συναυλία με την εν λόγω Ακαδημία στη σκηνή του Αρχαίου Ρωμαϊκού Θεάτρου Φιλιππούπολης, στο πλαίσιο της έναρξης των επίσημων εορταστικών εκδηλώσεων «Φιλιππούπολη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2019», καθώς επίσης και για τις επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις για την ημέρα της Ενωμένης Ευρώπης.
 
«Η πρόσκληση του Μουσικού Σχολείου από ένα τόσο αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό φορέα με πολλές διακρίσεις, να συνδράμει σε επίσημο εορτασμό στην Ημέρα της Ενωμένης Ευρώπης», σημείωσαν, «αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για την αξιοποίηση του Πολιτισμού και  ειδικότερα της μουσικής και στην προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου με τη γείτονα χώρα».
 
Να σημειωθεί ότι οι μαθητές και οι καθηγητές, με το πλούσιο μουσικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν από τη Θράκη και την Ελλάδα, που θα περιλαμβάνει έντεχνη, λαϊκή και παραδοσιακή μουσική και τζαζ, θα προβάλλουν τη χώρα μας αλλά και την ιδιαίτερη πατρίδα μας τη Θράκη και την Κομοτηνή.
 
Το συνολικό κόστος διαμονής και μετακίνησης θα ξεπεράσει τις 5.000 ευρώ, με τον Δήμο να καλύπτει τα έξοδα με το ποσό 3.000 ευρώ και τα υπόλοιπα να αναμένεται να καλυφθούν με συναυλίες ή άλλες δράσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.