Στηριξη 3.800 ευρω στην ομαδα Φυσικων Επιστημων του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνης

Από το Δήμο Κομοτηνής για το ταξίδι στην Κοπεγχάγη, όπου και θα συμμετάσχει στη 15η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών

3.800 ευρώ, για την κάλυψη μέρους των εξόδων της ομάδας Φυσικών Επιστημών του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής για τη συμμετοχή της στη 15η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών -EUSO 2017- που θα διεξαχθεί από 7-14 Μαΐου 2017 θα δώσει ο Δήμος Κομοτηνής.
 
Αυτό αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής την Δευτέρα 27 Μαρτίου, κατά την συνεδρίασή του, στην οποία παρέστησαν και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής, κ. Μαρία Κολάτση, αλλά και η υπεύθυνη του ΕΚΕΦΕ Ροδόπης κ. Σοφία Κυριαζοπούλου.
 
Όπως τόνισαν, η εκπροσώπηση της ομάδας μαθητών του Λυκείου της πόλης μας στην 15η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών, αποτελεί τιμή και προβολή της πόλης μας στο εξωτερικό.
 

Η ομάδα, όπως είναι γνωστό, συμμετείχε στον τοπικό διαγωνισμό πειραμάτων φυσικής, χημείας και βιολογίας που διεξήχθη στο εργαστήριο ΕΚΦΕ Κομοτηνής, όπου πήρε την πρώτη θέση και το εισιτήριο για τη συμμετοχή στην τελική φάση του διαγωνισμού που διοργάνωσε η ΠΑΝΕΦΚΕ στη Θεσσαλονίκη. Στον τελευταίο αυτό διαγωνισμό πήρε και πάλι την πρώτη θέση μεταξύ 25 μαθητικών ομάδων Λυκείων, καθώς και το δικαίωμα συμμετοχής στην 15η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών (EUSO 2017 Κοπεγχάγη Δανία). 
 
Η διάκριση του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής είναι η πρώτη και μοναδική για όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης από την αρχή του Θεσμού των Διαγωνισμών Φυσικών Επιστημών και η πρώτη και μοναδική μέχρι τώρα εκπροσώπηση σε Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών, για αυτό και μετά από πρόταση του Δημάρχου κ. Γιώργου Πετρίδη, το συμβούλιο αποφάσισε να καλύψει τα 3.000 ευρώ για τα εισιτήρια της ομάδας από και προς την Κοπεγχάγη, καθώς και τα 800 ευρώ για τις μετακινήσεις προ του διαγωνισμού στα εργαστήρια του Πανεπιστημίου για την προετοιμασία των μαθητών.
 
Παράλληλα θα παρέχει αναμνηστικά δώρα στην ομάδα, τα οποία οι μαθητές της ομάδας θα δώσουν, ως είθισται, σε άλλες ομάδες από όλη την Ευρώπη που θα βρίσκονται εκεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.