«Γνωμονας μου ηταν και παραμενει η λαικη εντολη» (+Video)

Η αντικατάστασή του από Θεματικό Περιφερειάρχη και η απόκλιση από το όραμα Παυλίδη οι λόγοι της παραίτησης Οντέρ Μουμίν - Δεν απομακρύνεται από την ΝΔ, αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να παραιτηθεί από τη παράταξη της Περιφερειακής Αναγέννησης ανέλυσε ο ανεξάρτητος πλέον Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Οντέρ Μουμίν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη 29 Μαρτίου. 

Ο κ. Μουμίν συνόψισε τους λόγους της παραίτησής του σε τρείς: στις βαθιές αποκλίσεις που εντοπίζει στη σημερινή διοίκηση από το κοινό όραμα που τους συνέδεε με τον αείμνηστο Περιφερειάρχη Γεώργιο Παυλίδη, δεν πιστεύει ότι ο μεταβατικός και εκλεγμένος από τους συμβούλους Περιφερειάρχης μπορεί να οδηγήσει την Περιφέρεια μας σε καλύτερες ημέρες και εκεί πραγματικά που της αξίζει, ενώ δεν συμβιβάζεται και πολεμά την αδικία που υπέστη, μιας και σύμφωνα με τον ίδιο υπήρχε συμφωνία οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες να πάρουν ίσο χρόνο με τους προηγούμενους αντιπεριφερειάρχες, δηλαδή το 20μηνο, όπως είχε δεσμευτεί ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης.
 
Ο κ. Μουμίν διευκρίνισε ότι η ανεξαρτητοποίησή του επ’ ουδενί δεν σημαίνει και απομάκρυνσή του από το κόμμα της ΝΔ, στη διάθεση της οποία παραμένει σε κάθε περίπτωση, μην αποκλείοντας και συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών, όποτε αυτές γίνουν. «Η σημερινή τοποθέτησή μου αφορά την παρούσα κατάσταση στην περιφέρεια ΑΜΘ, μέχρι εκεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 
 

Οδηγός μου η εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου 

Ανοίγοντας την τοποθέτησή του ο κ. Μουμίν τόνισε πως παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει συμπληρώσει επτά συναπτά έτη στην τοπική αυτοδιοίκηση, 4 χρόνια στον Α’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, στον Δήμο Ιάσμου ως δημοτικός σύμβουλος, εκ των οποίων τα 2 χρόνια από την τιμητική θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ιάσμου, ενώ στον Β’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, συμπληρώνει 30 μήνες ως Περιφερειακός Σύμβουλος, 9 μήνες εκ των οποίων ως Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Διοικητικού – Οικονομικού, Εμπορίου – Παραεμπορίου, Επιχειρήσεων, Βιομηχανικών Περιοχών, Λαϊκών Αγορών και Επίλυσης κάθε μορφής ειδικών ζητημάτων.
 
«Μοναδικός μου οδηγός σε αυτή τη διαδρομή ήταν και παραμένει η εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου και κυρίως των συμπολιτών μου οι οποίοι προέρχονται από τη μειονότητα» σημείωσε, τονίζοντας πως στην κάθε ημέρα προσφοράς, με ατελείωτες ώρες δουλειάς, με τη συμβολή των συνεργατών του, πάλεψαν για να διεκπεραιώσουν τοπικές υποθέσεις και να ανταποδώσουν την εμπιστοσύνη της κοινωνίας η οποία τους ανέδειξε.
 
Ο ίδιος ως βαθιά δημοκράτης, πιστεύοντας στην ετυμηγορία πάντα των συμπολιτών του όπως εκφράζεται πάντοτε στις εκλογικές διαδικασίες, τόνισε πως «δεν πρόδωσα και ούτε θα προδώσω το αποτέλεσμα όποιας κάλπης, όποιας εκλογικής διαδικασίας». 

Εμπιστοσύνη από τον Γιώργο Παυλίδη 

Κατά τη θητεία του στον Β΄ βαθμό αυτοδιοίκησης, ο αείμνηστος Γεώργιος Παυλίδης, με τον οποίο τους συνέδεε κοινό όραμα για τον τόπο τους, τον τίμησε 2 φορές, την πρώτη συμπεριλαμβάνοντας τον στο ψηφοδέλτιο της Περιφερειακής Αναγέννησης στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014 και τη δεύτερη φορά τον Ιούνιο του 2016, ορίζοντας τον ως Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη  Διοικητικού – Οικονομικού, Εμπορίου – Παραεμπορίου, Επιχειρήσεων, Βιομηχανικών Περιοχών, Λαϊκών Αγορών και Επίλυσης κάθε μορφής ειδικών ζητημάτων.  Με την απώλεια όμως του αειμνήστου Γεώργιου Παυλίδη και με την εκλογή του Περιφερειάρχη από τους συναδέλφους συμβούλους της Περιφερειακής Αναγέννησης και όχι άμεσα από τον λαό της ΠΑΜ-Θ, ο κ. Μουμίν θεωρεί πως τα δεδομένα άλλαξαν.
 
Και αυτό γιατί ο εκλεγείς από τους συμβούλους, μεταβατικός Περιφερειάρχης στο πρώτο τετράμηνο της θητείας του, «με πλείστες ενέργειες του απέδειξε ότι αποκλίνει από τις αρχές της Περιφερειακής Αναγέννησης και από το κοινό όραμα που μας συνέδεε με τον εκλιπόντα, για την Ροδόπη και για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».
 
Σε βασικές γραμμές εντόπισε αποκλίσεις σε μια σειρά ζητημάτων, τα οποία έχουν ως εξής:
 
Για το έτος Τουρισμού που είχε εξαγγελθεί αν και κοντεύουμε τον μήνα Απρίλιο, δεν έχει αναληφθεί σημαντικές πρωτοβουλίες.
 
Δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για τις εξελίξεις στο φυσικό αέριο, καθώς είχε προβλεφθεί να αποπερατωθεί και να αποκτήσουν φυσικό αέριο οι πρωτεύουσες των νομών το 2021.
 
Απορρίφθηκε η Κομοτηνή από το Πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης, όπως επίσης η Ξάνθη και η Ορεστιάδα. Ερευνάται η δυνατότητα χρηματοδότησης από άλλες πηγές, προς άρση αδικιών στα πλαίσια της Περιφερειακής Συνείδησης.
 
Για τα αντισταθμιστικά έργα του ΤΑΠ ο σχεδιασμός και οι προτάσεις δεν συμβαδίζουν και είναι εντελώς διαφορετικές από τις προτάσεις του 2016.
 
Στον τομέα των υποδομών για τα εκκρεμή έργα και για νέα έργα πνοής εντοπίζει ότι δεν υπάρχει όραμα.
 
Τέλος καταργήθηκαν οι θεματικές αντιπεριφέρειες με ενότητες για το εμπόριο και την καταπολέμηση του παραεμπορίου, τις εκκαθαρίσεις των επιχειρήσεων και τις βιομηχανικές περιοχές. 

Βίαιη και αδικαιολόγητη αντικατάσταση Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών 

Ιδιαίτερα δε ο κ. Μουμίν στάθηκε στην εντελώς βίαιη και αναιτιολόγητη απόφαση του κ. Μέτιου να προχωρήσει σε αντικαταστάσεις Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών χωρίς να δώσει, για τον ίδιο, δικαίωμα στους επιλεγέντες τον Ιούνιο του 2016 τον κατάλληλο χρόνο για να εργαστούν και να αποδώσουν. «Δεν σεβάστηκε τις επιλογές του προκατόχου του, δεν σεβάστηκε το εκλογικό αποτέλεσμα της 18 Μαΐου του 2014, αλλά και δεν σεβάστηκε την επιλογή της Μειονότητας, την επιλογή των Ροδοπιτών και των Ροδοπιτισσών, αλλά και την υπεύθυνη στάση που κρατήθηκε στις δύσκολες στιγμές για την παράταξη της Περιφερειακής Αναγέννησης» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
 
Ο κ. Μουμίν σημείωσε πως του προτάθηκε να παραμείνει με αντάλλαγμα την αξιοποίηση του προς το τέλος της θητείας των περιφερειακών αρχών, το οποίο όμως με την παραίτησή του αποδεικνύει ότι δεν μπορούσε να αποδεχτεί για λόγους αρχής, αξιοπρέπειας και ηθικής τάξης. 

«Γνώμονας μου ήταν και παραμένει η λαϊκή εντολή» 

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος τόνισε εν κατακλείδι πως επειδή από όλες τις θέσεις που πέρασε πάντοτε είχε και τη δυναμική στήριξη των συμπολιτών του, προσπάθησε πάντα με τον ίδιο ζήλο,  με την ίδια αποφασιστικότητα και εργατικότητα να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη τους.
 
«Ποτέ δεν πρόδωσα τους συμπολίτες μου οι οποίοι με τίμησαν το 2010 ως 2ο δημοτικό σύμβουλο της δημοτικής ενότητας Ιάσμου και ως 1ο Περιφερειακό Σύμβουλο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης το 2014, και δεν θα μπορούσα σε κανέναν να επιτρέψω να απαξιώσει και να υπονομεύσει τις 5578 ψήφους των Ροδοπιτών και την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλαμε την τελευταία τριετία με τους συνεργάτες μου για τον τόπο μας, για τη Ροδόπη μας» ανέφερε.
 
Σημείωσε πως προσωπικά κατάφερε και δημιούργησε για τους συμπολίτες μας, είχε πάντοτε την αμέριστη στήριξη του αειμνήστου Γεώργιου Παυλίδη, ορισμένων υπηρεσιακών παραγόντων, ορισμένων φίλων Περιφερειακών Συμβούλων και κυρίως των πολιτικών του φίλων και συνεργατών σε ολόκληρη την Ροδόπη. «Γνώμονας μου ήταν και παραμένει η λαϊκή εντολή. Λογοδοτώ μόνο σε αυτούς. Είναι η στιγμή που το δίκαιο έρχεται να ανταγωνιστεί το άδικο, είναι η στιγμή που η ικανότητα, αποτελεσματικότητα έρχονται να ανταγωνιστούν την αδιαφορία και την απλή διαχείριση των πραγμάτων» υπογράμμισε ο κ. Μουμίν και επειδή θεωρεί πως ο καθένας γράφει την ιστορία του και η ιστορία θα τους κρίνει όλους, αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη της «Περιφερειακής Αναγέννησης», και εφεξής να ασκεί τα καθήκοντά του ως Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος της ΠΕ Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.