Καταγγελλουν το Εργατικο Κεντρο ως “ιδιωτικο οχημα” του προεδρου του!

Συνέντευξη τύπου της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Παρέμβασης - «Το Ε.Κ. Κομοτηνής έχει μετατραπεί σε ένα απολίθωμα συνδικαλισμού που διώκει του εργαζομένους του»

Σφοδρή επίθεση που συνοδεύτηκε από πολύ σοβαρές καταγγελίες για το πρόσωπο και τις συνδικαλιστικές πρακτικές του προέδρου και της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, εξαπέλυσαν χθες με συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν  εκπρόσωποι της συνδικαλιστικής παράταξης «Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση», οι οποίοι αναμένεται να παρασταθούν και στη σημερινή δίκη που διεξάγεται στην Κομοτηνή μετά από μήνυση του προέδρου του Ε.Κ. Παντελή Μαγαλιού σε βάρος της γραμματέως του Εργατικού Κέντρου!      
          
«Είμαστε μία παράταξη που δημιουργήθηκε τα χρόνια των μνημονίων για να αλλάξει σελίδα το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής», ανέφερε αρχικά εκπρόσωπος της παράταξης και μέλος της διοίκησης του Ε.Κ. Κομοτηνής,  κ. Τάκης Μουμτζίδης.
 
Ο ίδιος κατήγγειλε στη συνέχεια την «μετατροπή του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής σε ένα απολίθωμα του συνδικαλισμού, σε ένα μαγαζάκι που το μόνο που κάνει είναι να αναπαράγει πλαστές πλειοψηφίες».
 
Ζήτησε, ταυτόχρονα, «να γίνει το Εργατικό Κέντρο ένα κέντρο συγκέντρωσης των εργαζομένων που πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές, αγωνιστικό, διεκδικητικό, όπως επιβάλλουν οι καιροί».
 
«Ο πρόεδρος και η πλειοψηφία με την ανοχή της ΔΑΚΕ απέκρυψαν από όλες τις άλλες παρατάξεις όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα των σωματείων, χωρίς οι άλλες παρατάξεις να μπορούν να ελέγξουν τη νομιμότητα των συνέδρων που συμμετείχαν στο πρόσφατο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου», ανέφερε ο κ. Μουμτζίδης, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι «δεν τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες της δημοκρατίας».
 
«Υπάρχουν κλαδικά σωματεία χωρίς καμία άλλη δραστηριότητα που το μόνο που κάνουν είναι να παράγουν συνέδρους και αντιπροσώπους για τα συνέδρια. Αποκορύφωμα είναι το Σωματείο Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδας για το οποίο όσο κι αν ψάξαμε δεν βρήκαμε αν έχει κάνει εκλογές και αν υφίσταται πραγματικά στην Ροδόπη. Είναι ένα πανελλήνιο σωματείο που έχει 3.000 μέλη και στην Ροδόπη φαίνεται να έχουν ψηφίσει 350 μέλη δηλαδή το 12% όλης της Ελλάδας! Είναι χαρακτηριστικό ότι στο παράρτημα της Θεσσαλονίκης ψήφισαν λιγότεροι από όσους ψήφισαν στη Ροδόπη», κατέληξε ο κ. Μουμτζίδης.
 
Να σημειωθεί, επίσης, ότι στη διάρκεια της συνέντευξης ασκήθηκε σκληρή κριτική για την τοποθέτηση του δικηγόρου που είναι ταυτόχρονα συνήγορος του προέδρου του ΕΚ. Κομοτηνής στη θέση του δικαστικού αντιπροσώπου που διεξήγαγε τις εκλογές και για το γεγονός ότι το πρακτικό των εκλογών δεν έχει κατατεθεί ακόμα μετά την πάροδο μηνών στο πρωτοδικείο Ροδόπης.
 
«Ζητάμε από τον δικηγορικό σύλλογο να διασφαλίσει τη νομιμότητα των εκλογών που γίνονται στα σωματεία. Όλα αυτά δείχνουν ότι συμπεριφέρονται σαν να είναι το Ε.Κ. τσιφλίκι τους», ανέφερε ο κ. Μουμτζίδης.
 
Από την πλευρά του το μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τόνισε ότι «αντί να υπάρχει Ε.Κ. που να είναι στυλοβάτης των εργαζομένων, εκείνο λειτουργεί πιο πολύ ως εργοδότης παρά ως εκπρόσωπός τους».
 
«Ο πρόεδρος λειτουργεί με όρους εκβιασμού, εκφοβισμού, κρυφών αρχείων, με μυστικά και ιστορίες που δεν τις καταλαβαίνει κανείς. Είναι άμεση ανάγκη να παίξει το Ε.Κ. τον πραγματικό του ρόλο» παρατήρησε για να συμπληρώσει «δεν έχω ξαναδεί συνέδριο που να μην έχει υπάρξει υποτυπώδης έλεγχος των συνέδρων και αυτοί να ανακοινώνονται προφορικά. Φθάσαμε σήμερα να χρησιμοποιούν το Ε.Κ. για να αναπαράγουν τις καρέκλες τους και την εξουσία τους και όσοι ψάχνουν τις υποθέσεις να βρίσκονται κατηγορούμενοι».
 
«Είναι απαράδεκτο ένα Ε.Κ. να στρέφεται εναντίον εργαζομένων του. Το μήνυμα που στέλνει στην κοινωνία είναι καταστροφικό. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτού του είδους τις πρακτικές αν θέλουμε η κοινωνία να εμπιστευθεί ξανά τα συνδικάτα, γιατί ο συνδικαλισμός είναι το πιο οργανωμένο κομμάτι που μπορεί να αντισταθεί και να αντιπαλέψει  την μνημονιακή επίθεση», κατέληξε ο κ. Παπακωνσταντίνου.   

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.