Ανοιχτες παιδικες χαρες σε καθε γειτονια ζητα ο Συλλογος Γυναικων Ροδοπης

Με αφορμή το κλείσιμο των περισσότερων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κομοτηνής

Τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας 27 Μαρτίου αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης, προκειμένου να ενημερωθεί τους λόγους για τους οποίους ο Δήμος έκλεισε τις περισσότερες παιδικές χαρές στην Κομοτηνή και τα χωριά του Δήμου, αφήνοντας, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, τα παιδιά των λαϊκών κυρίως οικογενειών χωρίς την διέξοδο του παιχνιδιού σε υπαίθριο χώρο.
 
Όπως αναφέρουν, η παιδική χαρά είναι από τις πρώτες επαφές των παιδιών με ατομικά αλλά και συλλογικά παιχνίδια σε ανοικτό χώρο, όπου χαίρονται, διασκεδάζουν, κοινωνικοποιούνται.
 
Το παιχνίδι στη παιδική χαρά, ανέφερε, είναι δικαίωμα για όλα τα παιδιά, γι’ αυτό κάθε γειτονιά πρέπει να έχει τη παιδική χαρά της, με τις κατάλληλες προδιαγραφές, με ασφαλή παιχνίδια αλλά και ασφαλή περιβάλλοντα χώρο, με ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα παιδιά.
 
Οι γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, διεκδικούν την εξεύρεση πόρων ώστε να δημιουργηθούν παιδικές χαρές σε κάθε γειτονιά, με σύγχρονα και ασφαλή παιχνίδια, που να ελέγχονται, να επιδιορθώνονται με ευθύνη του Δήμου και να είναι δωρεάν και ανοικτές σε κάθε παιδί.
 
«Σήμερα που η λαϊκή οικογένεια πλήττεται από τη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, που σκορπίζει ανεργία και φτώχεια, σήμερα που οι διακοπές στα νέα ζευγάρια γίνονται όλο και πιο απαγορευτικές με τα παιδιά να ασφυκτιούν στις αφιλόξενες πόλεις, η παιδική χαρά μπορεί να γίνει μια μικρή όαση χαράς και διασκέδασης για τα παιδιά, αλλά και μια μορφή γειτονιάς και επικοινωνίας για τους γονείς» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του για αυτό και καλεί τις μαμάδες, τις γιαγιάδες, κάθε γυναίκα της λαϊκής οικογένειας να διεκδικήσουν μαζί τους το δικαίωμα των παιδιών τους στην ελεύθερη πρόσβαση σε ασφαλείς παιδικές χαρές, το δικαίωμά τους στο παιχνίδι, στη μόρφωση, στη ζωή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.