50 εκπαιδευτικοι και μαθητες απο 4 χωρες της Ευρωπης στο ΚΠΕ Μαρωνειας

Συμμετείχαν σε πλήθος ειδικών δράσεων με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση

Το ΚΠΕ Μαρώνειας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, διοργάνωσε πενταήμερη διακρατική  συνάντηση στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus plus με τίτλο: «School without walls», από τη Δευτέρα 27 Μαρτίου έως την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017.
 
Το πρόγραμμα είχε ως κύριο αντικείμενο την ανταλλαγή καλών πρακτικών, στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση των μαθητών και εκπαιδευτικών, ως χρήσιμου εργαλείου στη μαθησιακή διαδικασία για την πρόληψη της σχολικής διαρροής.
 
Πρόκειται για την δεύτερη διακρατική συνάντηση, με τη συμμετοχή 50 εκπαιδευτικών και μαθητών από 4 χώρες εταίρους του προγράμματος (Ελλάδα-Πολωνία-Ρουμανία-Τουρκία).
 

Το ΚΠΕ Μαρώνειας, μέσα από ειδικές δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, όπως πεζοπορία σε αστικά, μυθολογικά και ορειβατικά μονοπάτια στην αρχαία Ισμάρα, orienteering στον οικισμό της Μαρώνειας, υπαίθριες δραστηριότητες στο Υγροτοπικό πάρκο ΑΜΘ, προγράμματα μουσειακής αγωγής στο αρχαίο θέατρο κ.ά, συνέβαλε στο να κινητοποιήσει περιβαλλοντικά τους εκπροσώπους των φιλοξενούμενων χωρών, θέτοντας συγχρόνως στη διάθεσή τους εργαλεία αειφορικής εκπαίδευσης.
 
Η Υπεύθυνη του Erasmus plus  για το ΚΠΕ Μαρώνειας Έφη Δούπα, η Αν. Υπεύθυνη κ. Δάφνη Κυνδελέρου, και ο κ. Νίκος Σαζακλίδης, μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας, ευχήθηκαν καλή αντάμωση στην επόμενη διακρατική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Τραπεζούντα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.