«Ψυχες»: Εκθεση-εικαστικη εγκατασταση του Αποστολου Χαντζαρα στο Μουσειο Μεταξης Σουφλιου

Στις 7 Απριλίου τα εγκαίνια της έκθεσης

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τον ερχομό της άνοιξης, εποχή ανανέωσης και μεταμορφώσεων, εγκαινιάζει την έκθεση-εικαστική εγκατάσταση του Απόστολου Χαντζαρά, με τίτλο «Ψυχές», την Παρασκευή 7 Απριλίου (ώρα 19:00), στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί.
 
Πεταλούδα είναι μια από τις σημασίες της αρχαίας λέξης «ψυχή». Σε πεταλούδες μεταμορφώνονται οι μεταξοσκώληκες, αφού κλειστούν στο κουκούλι τους, μεταμόρφωση που συμβολίζει την ψυχή ως πνεύμα.
 
Όσοι βρεθούν στο Μουσείο Μετάξης, από τις 7 Απριλίου μέχρι τις 10 Ιουνίου, θα συναντήσουν δεκάδες μεγάλες και μικρές πεταλούδες, αιωρούμενες από την οροφή, φαινομενικά εύθραυστες-ως η άυλη υπόσταση κάθε έμβιου όντος- να προσκαλούν τους επισκέπτες σε μιαν εμπειρία «αναμέτρησης» με χρώματα, μύθους, αλληγορίες.

Με αφορμή την έκθεση, ένα τρισδιάστατο έργο του καλλιτέχνη, φιλοτεχνημένο ειδικά για την περίσταση, προστίθεται στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Μετάξης. Απεικονίζει δυο ανθρώπινες μορφές και παραπέμπει στον μύθο του Έρωτα και της Ψυχής, ιστορία αγάπης με πολλές περιπέτειες αλλά αίσιο τέλος, η οποία παραδίδεται από τον Ρωμαίο συγγραφέα Απουλήιο (2οςαι. μ.Χ.) και έχει επιβιώσει σε πολλά λαϊκά παραμύθια.
 
Τέλος, στις 5, 6 και 7 Απριλίου (ώρες 10:30-11:30 και 12:00-13:00) θα πραγματοποιηθούν εικαστικά εργαστήρια με την καθοδήγηση του Απόστολου Χαντζαρά, για σχολικές ομάδες και μεμονωμένους επισκέπτες, με έμπνευση από το θέμα της έκθεσης.
 
Info
Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν. Απαραίτητη η προσυνεννόηση με το Μουσείο.
 
Διάρκεια έκθεσης: 7 Απριλίου-10 Ιουνίου 2017
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.