Ειλικρινα, ποιος Ελληνας πολιτικος θα μπορουσε να μειωσει (και αλλο) μισθους και συνταξεις;

Αν πιστέψει κανείς τα «πρωτοσέλιδα» των εφημερίδων, όπως έλεγαν οι παλιοί δημοσιογράφοι, οι πολίτες παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές.
 
Αμφιβάλλω εάν ασχολούνται πια διότι έχασαν κάθε ελπίδα. Δεν γίνεται μία διαδήλωση για την τιμή των όπλων… Ούτε από τους λαλίστατους αντιπάλους της κυβέρνησης της Αριστεράς και του Αλέξη Τσίπρα. Έτσι για τα μάτια του κόσμου ρε αδελφέ…
 
Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση περιγράφεται από τους γνωρίζοντες τα παρασκήνια -(και στην πραγματικότητα είναι)- ζοφερή. Είναι ένα παιγνίδι με τη φωτιά. Το αδιέξοδο είναι δεδομένο. Και το ερώτημα προβάλλει βασανιστικό: Ποιος θα υποχωρήσει; Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ή οι δανειστές;
 
Και, βεβαίως, εμείς οι Έλληνες όταν ομιλούμε για δανειστές έχουμε στο μυαλό μας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ξεχνάμε ότι οι εταίροι, φίλοι και …σύμμαχοι Ευρωπαίοι μας οδήγησαν σε τούτη την αδιέξοδη κατάσταση εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των διεφθαρμένων πολιτικών μας.
 
Βρίζουμε το Ταμείο και τους ανθρώπους του, διότι είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Και αποφεύγουμε οποιαδήποτε κριτική στους Ευρωπαίους, ως να έχουν την παραμικρή διαφορά από τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών, του Βερολίνου και της Φρανκφούρτης. Είναι οι ίδιοι και χειρότεροι, διότι το ΔΝΤ έχει αναλάβει να κάνει την «βρώμικη» δουλειά, την οποία οι ίδιοι δεν κάνουν, για να μπορούν να παρουσιάζονται συμπάσχοντες με τους Έλληνες πολίτες.
 
Έχουν περισσότερες ευθύνες από τους γραφειοκράτες του ΔΝΤ, και είναι αυτοί που κατέστρεψαν το όνειρο της Ευρώπης, με αποτέλεσμα οι λαοί να στρέφονται στους επικίνδυνους λαϊκιστές, δεξιούς και αριστερούς, για να τιμωρήσουν τους ανάλγητους των Βρυξελλών και του Βερολίνου. Δεν αγάπησαν ξαφνικά οι Γάλλοι την Μαρι Λεπέν, ούτε οι πολίτες της Ελλάδας τους Χρυσαυγίτες. Οι άνθρωποι ψηφίζουν από αντίδραση σε όλα αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία 7 χρόνια.
 
Τι μπορεί να κάνει ένας Πρωθυπουργός -πέρα από τα όποια ονόματα και κόμματα- ο οποίος βρίσκεται υπό καθεστώς μόνιμου εκβιασμού;
– Δέχεται τα σκληρά αιτήματα των δανειστών και καταρρέει το σύμπαν;
– Ή τα απορρίπτει και τον οδηγούνε στην έξοδο από το Μέγαρο Μαξίμου και τον πολιτικό εξευτελισμό, όπως συνέβη στον εξοχότατο Γεώργιο Παπανδρέου (υιό του Ανδρέα και της Μαργαρίτας).
 
Διότι, στο σημείο που έφτασαν τα πράγματα, δεν υπάρχει μέση λύση; Όσες προτάσεις παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, απορρίφθηκαν. Απομένει η ύστατη πρότασή του, η οποία τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, βρισκόταν κυριολεκτικά στον αέρα.
 
Και ειλικρινά δεν πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας είναι αρνητικός επειδή ετοιμάζει εκλογικό αιφνιδιασμό, διότι θα συνδεθεί με μία από τις χειρότερες στιγμές της πολιτικής ιστορίας. Και ωραία, άντε και έκανε εκλογές και τις κέρδισε… Τι θα πράξει την επόμενη μέρα, που τα προβλήματα θα έχουν γίνει …Έβερεστ και θα πρέπει να δεχθεί ακόμα σκληρότερα μέτρα.
 
Το συμπέρασμα είναι ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί αυτά τα μέτρα, τα οποία -εάν υλοποιηθούν- θα διαλύσουν ότι απέμεινε στην Ελλάδα. Τι «μεταρρυθμίσεις» και κουραφέξαλα, μου λέτε;
 
Ποιος απ’ όλους αυτούς τους γραφειοκράτες θα ζούσε με 400 ευρώ το μήνα; Και ομιλούμε για ανθρώπους που λαμβάνουν ηγεμονικούς μισθούς, έχουν απίστευτα προνόμια και οφέλη, δεν πληρώνουν φόρους και στα 60 τους παίρνουν και μία σύνταξη τον μήνα, όσα κερδίζουμε οι περισσότεροι τον χρόνο. Ποιος από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, εάν βρεθεί στην εξουσία θα κόψει μισθούς και συντάξεις και θα οδηγήσει τη χώρα σε πολιτική κόλαση. Ας είμαστε ρεαλιστές. Κανένας. Στην πραγματικότητα παρακαλούν να αντέξει ο Αλέξης Τσίπρας για να μην αναγκαστούν να πιούν οι ίδιοι το δηλητήριο.
 
Έγραψε ο Αλέξης Παπαχελάς στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ότι πρέπει να ευχαριστήσουμε τον σημερινό Πρωθυπουργό ο οποίος -αποδεχόμενος το τρίτο Μνημόνιο- έκανε όλους τους Έλληνες μνημονιακούς. Αυτό είναι σωστό. Είναι μία πραγματικότητα. Αλλά, αφού γίναν όλοι «ένα» γιατί δεν κάθονται μαζί, γύρω από ένα τραπέζι, και να εργαστούν για τη σωτηρία της χώρας; Ουδείς δύναται να τα κάνει όλα μόνος του. Οι δανειστές το ξέρουν και θα συνεχίσουν να εξευτελίζουν το λαό και τους ηγέτες του…
 
Πηγή: www.mignatiou.com

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.