Νικος Τσαλικιδης, Αντιπεριφερειαρχης Ροδοπης «Ειναι μια πρωτης ταξεως ευκαιρια ενωμενοι, συσπειρωμενοι και με γνωμονα το κοινο καλο να φτασουμε στην ζητουμενη κατασταση για τη χωρα μας»

Ποια είναι η αγαπημένη σας πασχαλινή ανάμνηση;
Ν.Τ.:
 Ανατρέχοντας στο παρελθόν, η γιορτή του Πάσχα είναι συνυφασμένη με τις ευχάριστες αναμνήσεις, στο χωριό των γονιών μου, με την κατανυκτικότητα και την μεγαλοπρέπεια των ημερών, τις ολονυχτίες υπό το φως των κεριών, ψαλμωδιών και βυζαντινής μουσικής με αποκορύφωμα την περιφορά του Επιταφίου.
 
Όλα τα παραπάνω, γίνονται ακόμα πιο όμορφα σε συνδυασμό με την χαρά του να βρίσκεσαι στο οικογενειακό τραπέζι με συγγενείς και φίλους. Γεγονός πάντως είναι ότι το Πάσχα, ή αλλιώς Λαμπρή κατά το ελληνικότερο, είναι η πιο ελπιδοφόρα ημέρα του χρόνου.
 
Ίσως γι’ αυτό και φέτος, που τα πράγματα δεν είναι και τόσο ευοίωνα για τη χώρα, να αποκτά και περισσότερο νόημα ο εορτασμός του.
 
Προσδοκάτε την «ανάσταση» της χώρας και τη κοινωνίας, και πότε;
Ν.Τ.:
Η «ανάσταση» για την χώρα μας θα μπορούσε να μεταφραστεί σε ανάπτυξη και ευημερία. Διανύουμε μία από τις πιο κρίσιμες και δύσκολες περιόδους στην ιστορία του Έθνους μας με την οικονομική κρίση να έχει φθείρει και να έχει αλλοιώσει σε όλους τους τομείς την καθημερινότητα μας, ωστόσο είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία ενωμένοι, συσπειρωμένοι και με γνώμονα το κοινό καλό – απαλλαγμένοι από κάθε είδους εγωισμούς και πράξεις με ιδιοτέλεια- να φτάσουμε στην ζητούμενη κατάσταση για τη χώρα μας.
 
Σε μία περίοδο που οι επενδύσεις και η επιχειρηματικότητα φαντάζει εξωπραγματικό, πρέπει όλοι οι φορείς να συμβάλλουμε προς αυτήν την κατεύθυνση, προκειμένου να οδηγήσουμε στην ανάταση της οικονομίας της χώρας και να συμβάλλουμε στην τόνωση του ηθικού και της κατάστασης όλων των ελληνικών νοικοκυριών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.