Βουλα Ελευθεριαδου, πολιτευτης ΝΔ Ροδοπης «Οταν διαπιστωσουμε πως το συμφερον το καθενος απο εμας περνα απο το συμφερον του ολου τοτε θα εχουμε ελπιδα»

Ποια είναι η αγαπημένη σας πασχαλινή ανάμνηση;
Β.Ε.:
Η γιορτή του Πάσχα έχει για τους Έλληνες έναν ιδιαίτερο συμβολισμό.
Είναι συνυφασμένη με την παράδοση μας και τη φιλοσοφία μας, φύση άνθρωποι αισιόδοξοι και δημιουργικοί, θεωρούμε τη φθορά κάτι παροδικό και πεπερασμένο.
 
Η διαδικασία μετάβασης λοιπόν από τη θνητότητα στην αθανασία και το φως της είναι για το λαό μας το πέρασμα στη σωτηρία. Θρηνούμε πολύ άλλα και χαιρόμαστε πολύ και όλα αυτά μέσα σ' ένα περιβάλλον θρησκευτικής κατάνυξης και αναγέννησης της φύσης.
 
Οι πιο όμορφες λοιπόν αναμνήσεις μου είναι από τα παιδικά μου χρονιά όπου στο χωρίο της μητέρας μου, στους Αμαξάδες, ζούσαμε σε όλη της την έκταση την κατάνυξη και την ιερότητα της Μεγάλης Εβδομάδος.
 
Συμμετείχαμε στη διαδικασία του στολίσματος του επιτάφιου με κάθε σεβασμό, χρησιμοποιώντας λουλούδια από τις αυλές των σπιτιών και ψάλλαμε μαζί μικροί μεγάλοι τους ύμνους της Μεγάλης Παρασκευής, παίρνοντας ουσιαστικά μέρος στην λειτουργία.
 
Η περιφορά του Επιταφίου ήταν από τις πιο συγκινητικές στιγμές και πραγματικά ζούσαμε το Θείο Δράμα και την Ανάσταση. Ίσως η αθωότητα των παιδικών μας χρόνων να ήταν αυτή που με έκανε να αναπολώ αυτές τις στιγμές με μια ζέστη στην σκέψη και την καρδιά.
 
Προσδοκάτε την «ανάσταση» της χώρας και τη κοινωνίας, και πότε;
Β.Ε.:
Η Ελλάδα τη τελευταία δεκαετία ζει το αποκορύφωμα της διαστρεβλωμένης ανάπτυξης και της έλλειψης ηθικών και πολιτισμικών στοιχείων. Η κρίση ήταν θεσμική και μετατράπηκε με τα χρόνια σε οικονομική.
 
Η απάντηση στο ερώτημα λοιπόν αυτό έγκειται στο κατά πόσο είμαστε διατεθειμένοι να αλλάξουμε εαυτόν και χώρα ώστε να πετύχουμε την αναγέννηση και την προοπτική. Μέσα σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον πρέπει παράλληλα να αντιληφθούμε τη θέση μας σε αυτό αλλά και να διατηρήσουμε την ιδιαίτερη ιστορία μας και την ταυτότητα μας.
 
Είναι ιστορικό δίδαγμα πως η Ελλάδα κατάφερνε να ξεπερνά τις όποιες δυσκολίες όταν λειτουργούσε πάνω απ' όλα ενωτικά. Όταν διαπιστώσουμε πως το συμφέρον το καθενός από εμάς περνά από το συμφέρον του όλου τότε θα έχουμε ελπίδα. Όταν κατανοήσουμε πως κάνεις δε σώζεται μόνος του και εις βάρος κάποιου άλλου άλλα μόνο όλοι μαζί μπορούμε να σωθούμε. Όταν τιμούμε και προωθούμε τους άξιους και όχι τους αρεστούς. Όταν αφήνουμε τον κάθε ένα από εμάς πραγματικά να ανθίσει και να προσφέρει στο σύνολο, τότε ίσως έχουμε ελπίδα ανάτασης και όχι μόνο.
 
Χρέος μας λοιπόν είναι να καθορίσουμε πού ακριβώς θέλουμε να πάμε τη χωρά και τον τρόπο με τον οποίο θα το πετύχουμε. Να ευχηθώ καλή Ανάσταση σε όλους και καλή δύναμη!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.