14 μεταλλια ο απολογισμος των χορευτων της Σχολης Χορου Let’s Dance στο Thessaloniki Dance Festival

Συμμετείχε για τρίτη χρονιά, με περισσότερους από 50 μαθητές, 15 εκ των οποίων από την Σχολή Step Up της Ξάνθης

Με 14 μετάλλια στις βαλίτσες τους επέστρεψαν στην Κομοτηνή οι χορεύτριες και οι χορευτές της Σχολής Χορού Let’s Dance, από το φετινό Thessaloniki Dance Festival, που διεξήχθη το διήμερο 8 και 9 Απριλίου, στη συμπρωτεύουσα.
Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση, ενός festival αρχικός στόχος του οποίου ήταν η καθιέρωση της μεγαλύτερης διοργάνωσης αγωνιστικού χορού των Βαλκανίων.

Η περσινή 2ηδιοργάνωση κατάφερε  άλλωστε να συγκεντρώσει περισσότερους από 1.500 αθλητές από όλη την Ελλάδα αλλά και 35 χώρες μεταξύ των οποίων η Ρωσία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Αρμενία, η Γαλλία κ.ο.κ.
Η επιτυχία του Thessaloniki Dance Festival, επαναλήφθηκε και φέτος, όπως αντίστοιχα και οι επιτυχίες των χορευτριών της Let’s Dance, που έδωσαν το παρών για ακόμα μία χρονιά, συνεχίζοντας την «παράδοση» των διακρίσεων και των μεταλλίων.

Συγκεκριμένα στη φετινή διοργάνωση από την Κομοτηνή και την Let’s Dance συμμετείχαν συνολικά 42 χορευτές και χορεύτριες στις κατηγορίες των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων, ενώ μέσω της συνεργασίας της σχολής με την Σχολή Step Up της Ξάνθης, το αγωνιστικό παρών έδωσαν και 15 παιδιά από την γειτονική πόλη, σε αντίστοιχες κατηγορίες.

Η Θρακιώτικη αποστολή λοιπόν ξεπέρασε φέτος τις 50 συμμετοχές, ενώ ο απολογισμός των διακρίσεων και των μεταλλίων ήταν εξίσου πλούσιος. Συγκεκριμένα οι χορευτές και οι χορεύτριες της Let’s Dance κέρδισαν συνολικά 6 χρυσά, 4 ασημένια και 4 χάλκινα μετάλλια σε ατομικές και ομαδικές κατηγορίες καθώς και ντουέτα, με χορογραφίες σύγχρονου και τζαζ χορού, για τις οποίες απεφάνθησαν κριτές από την Ελλάδα, την Ιταλία, το Λονδίνο και την Αμερική. 
Ιδιαίτερη ήταν η εμφάνιση της ταλαντούχας Κατερίνας Τασίδου, η οποία μάγεψε με την σόλο χορογραφία της στην κατηγορία του σύγχρονου ενηλίκων, κριτές αλλά και παρευρισκομένους, κερδίζοντας την πρώτη θέση αλλά και την υποτροφία χορού στην Ρώμη, που την συνόδευε.

Η ομάδα ενηλίκων της σχολής επίσης κέρδισε την πρόκριση στη διοργάνωση “Best of the best” που ακολούθησε μετά το τέλος της διοργάνωσης, ερχόμενη «αντιμέτωπη» με τις «χρυσές» ομάδες της διοργάνωσης, πραγματοποιώντας ακόμα μία  όμορφη εμφάνιση, που ναι μεν δεν μεταφράστηκε σε κάποια διάκριση, αλλά στην αξία της συμμετοχής ανάμεσα στους καλύτερους.

Βενετία Λασκαρίδη
«Το σημαντικότερο προσόν για έναν χορευτή είναι ο συνδυασμός ταλέντου και σκληρής δουλειάς»

Μιλώντας στον «ΠτΘ» η ιδιοκτήτρια της Σχολής Let’s Dance και καθηγήτρια χορού κ. Βενετία Λασκαρίδη μίλησε για τις δυσκολίες αλλά και τις απαιτήσεις τόσο της διοργάνωσης αλλά και του χορού γενικότερα. Όπως τόνισε «το διαγωνιστικό κομμάτι του χορού δεν είναι καθόλου εύκολο. Απαιτεί πολύ χρόνο, προετοιμασία και σκληρή προπόνηση, καθώς  κρίνονται τα πάντα, από τη χορογραφία, τη μουσική, την τεχνική και φυσικά η τεχνική παρουσία και το ταλέντο».

«Οι πλειοψηφία των χορευτών της ομάδας μας, έχουν πολλά χρόνια “προϋπηρεσίας” τόσο στο χορευτικό παρκέ όσο και σε διαγωνισμούς» σημείωσε. «Συγκεκριμένα οι χορευτές μας συμμετέχουν σε διαγωνισμούς από το 2010 και πλέον έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία που διαφαίνεται και πάνω στη σκηνή» συνέχισε, τονίζοντας ωστόσο πως το σημαντικότερο προσόν για έναν χορευτή δεν είναι τα χρόνια ενασχόλησής του με τον χορό «αλλά ο συνδυασμός ταλέντου και σκληρής δουλειάς».

Επόμενος σταθμός ο Διεθνής Διαγωνισμός Salonika Open

«Στην Let’s Dance αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις βασικές ομάδες, μία ενηλίκων, μία εφηβική και μία παιδική, η οποία αποτελείται από παιδιά 6 έως 8 ετών, με τα οποία χτίζουμε τις βάσεις για τις μελλοντικές μας συμμετοχές, ελπίζουμε και διακρίσεις» εξήγησε η κ. Λασκαρίδη, θέτοντας ως επόμενο στόχο τον Διεθνή Διαγωνισμό Salonika Open, που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 29 – 30 Απριλίου στην Θεσσαλονίκη και η Let’s Dance θα δώσει το παρών για 7η χρονιά.

Κλείνοντας η κ. Λασκαρίδη θέλησε να ευχαριστήσει τους γονείς των παιδιών οι οποίοι όπως επεσήμανε «στις τόσο δύσκολες μέρες που διανύουμε στηρίζουν οικονομικά και ψυχολογικά την ομάδα μας και πάντα έχουν το πιο θερμό χειροκρότημα. Ευχόμαστε να ζήσουμε και άλλες μεγάλες στιγμές σαν ομάδα και να συνεχίσουμε να κάνουμε περήφανη την πόλη της Κομοτηνής σε αντίστοιχες διοργανώσεις».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.