Τρικυμια εν κρανιω με αφορμη τη μουσουλμανικη μειονοτητα

«Κρείττον του λαλείν το σιγάν» ή πως κάποιοι, ακόμα και στην Ελλάδα, δεν αντιλαμβάνονται πως οι κάτοικοι της Θράκης είναι όλοι Έλληνες πολίτες

Το θέμα της Θράκης, και της μουσουλμανικής μειονότητας που κατοικεί σε αυτή, αποτελεί ομολογουμένως ένα λεπτό ζήτημα, η κατανόηση του οποίου, δεν είναι πάντα εύκολη για κάποιον ο οποίος δεν κατοικεί στην περιοχή, ή δεν επιθυμεί να κατανοήσει κάποια βασικά πράγματα.
 
Παρόλα αυτά βλέπουμε πως συνεχώς υπάρχουν άνθρωποι που αδυνατούν να αντιληφθούν βασικά πράγματα για το καθεστώς που διέπει τη μειονότητα, κάτι που φάνηκε και το βράδυ του τουρκικού δημοψηφίσματος, όταν είδαμε ανταποκρίσεις που υπέθεταν πως η μειονότητα ψήφιζε στο δημοψήφισμα της Τουρκίας.
 
Και άντε οι ξένες (όπως της ηλεκτρονικής guardian, που το διόρθωσε στη συνέχεια) δικαιολογούνται εν μέρει, γιατί εκ των πραγμάτων οι ανταποκριτές τους δεν γνωρίζουν τα πάντα για τη χώρα μας, και είναι πολύ πιθανό να τους το είπαν κάποιοι τρίτοι.
 
Όμως ελληνικά μέσα ενημέρωσης, πολλές φορές σοβαρά ή με ιστορία, συνέχισαν σε αυτή τη γραμμή, αναφέροντας μάλιστα πως η μειονότητα γύρισε την πλάτη στον Ερντογάν.
 
Στην πραγματικότητα στην Ελλάδα η Τουρκία υπολογίζει πως υπάρχουν περίπου 10.500 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι, εκ των οποίων λίγο περισσότερο από 800 προσήλθαν και ψήφισαν για το δημοψήφισμα στην Τουρκία, στις κάλπες που στήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, στην πρεσβεία στην Αθήνα και στα προξενεία της Κομοτηνής, της Θεσσαλονίκης και της Ρόδου.
 
Αυτοί, στην πλειοψηφία τους ψήφισαν υπέρ του όχι, όμως κάποιοι είδαν το ποσοστό, (76,7% υπέρ του όχι) και χωρίς να αντιληφθούν τι γίνεται ξεκίνησαν να κάνουν αναλύσεις επί του αποτελέσματος, που δεν εδράζονται στην πραγματικότητα.
 
Δυστυχώς διαπιστώνουμε για ακόμη μια φορά πως ενώ οι Θρακολόγοι, ένθεν κακείθεν, είναι πολλοί, πολλές φορές δεν αντιλαμβάνονται καν γιατί μιλάνε, κάνοντας τα πράγματα ακόμη χειρότερα.
 
Σε μια εποχή που η αλήθεια έχει γίνει είδος πολυτελείας, ίσως όλοι αυτοί θα μπορούσαν να περάσουν μια βόλτα από τη Θράκη, να μείνουν ένα διάστημα, μήπως και αντιληφθούν πως τελικά, σε κάποια πράγματα, αν δεν ξέρεις, «κρείττον του λαλείν το σιγάν»
 
ΥΓ: Για τους παρεξηγησιάρηδες, οι οποίοι συναγωνίζονται σε αριθμό τους «Θρακολογους», το κείμενο δεν έχει καμία φιλοδοξία να «ψηλαφίσει» τη θέση των συμπολιτών μας απέναντι στον Ερντογάν, μιας και κανονικά, το ποιον προτιμούν οι πολίτες μιας άλλης χώρας, δεν επηρεάζει καθόλου το αποτέλεσμα των εκλογών σε αυτή. Κανονικά βέβαια, δεν θα χρειαζόταν και η συγκεκριμένη διευκρίνιση, αλλά οι καιροί βλέπετε, είναι πονηροί… 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.