Ξεκινά άμεσα η λειτουργία των δομών ΤΟΜΥ στην Κομοτηνή

21.04.2017 11:26

Τέσσερις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα λειτουργήσουν στην Κομοτηνή, σύμφωνα με τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Μέχρι το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι τέσσερις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΤΟΜΥ) στην Κομοτηνή, σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Στρατή Πλωμαρίτη στο ραδιοσταθμό «στο Κόκκινο».
 
Στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι να υπάρξει μια διαφορετική προσέγγιση της υγείας που θα βασίζεται στην πρόληψη, θα δίνει στον πολίτη τη δυνατότητα να έχει τον δικό του οικογενειακό γιατρό και παιδίατρο, ενώ παράλληλα θα αποσυμφορίσει τα νοσοκομεία.
 
Κάθε δομή θα περιλαμβάνει 4 οικογενειακούς γιατρούς, 1 παιδίατρο, 2 διοικητικούς υπαλλήλους, 2 νοσηλευτές, 2 επισκέπτες υγείας και 1 κοινωνικό λειτουργό, και ο πληθυσμός αναφοράς της δεν θα ξεπερνά τα 12.000 άτομα.
 
Σύμφωνα με τον Στρατή Πλωμαρίτη στην 4η ΥΠΕ, θα λειτουργήσουν άμεσα 7 δομές πρωτοβάθμιας υγείας στην περιοχή της Άνω και Κάτω Τούμπας, 2 στο Κιλκίς, 6 στις Σέρρες, 1 στον Πολύγυρο, 4 στη Δράμα, 4 στην Ξάνθη, 4 στην Κομοτηνή, 2 στην Καβάλα και 3 στην Αλεξανδρούπολη.
 
«Ξεκινάμε την σταδιακή εφαρμογή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) με 10 δομές στην 4η ΥΠΕ με στόχο στη συνέχεια αυτές να αυξηθούν σε 33», ανέφερε ο κ. Πλωμαρίτης.

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine