Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά η 1η Περιφερειακή Μαθητειάδα (+Video)

21.04.2017 15:57

Ξεκινά από την Κομοτηνή και θα ολοκληρωθεί στην Καβάλα, με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών από όλη την Περιφέρεια

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

«Χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης»

 
Την Τρίτη 2 Μαΐου, παράλληλα με την έναρξη των Ελευθερίων Κομοτηνής, θα πραγματοποιηθεί η αφή της φλόγας για την 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα στην Περιφέρεια ΑΜΘ.
 
Θα λάβει χώρα σε δύο πόλεις και συγκεκριμένα στην Κομοτηνή, στο χώρο της ΣΕΦΑΑ του ΔΠΘ, την Τετάρτη 3 και την Πέμπτη 4 Μαΐου, και στην Καλαμίτσα Καβάλας, την Παρασκευή 5 Μαΐου σε ότι αφορά τα θαλάσσια αθλήματα.
 
Περιλαμβάνει τη διεξαγωγή Ολυμπιακών (με αγωνιστική μορφή) και Παραολυμπιακών αθλημάτων ενώ παράλληλα διοργανώνονται πολιτιστικές και άλλες δράσεις, με τη συμμετοχή και την παρακολούθηση να είναι ελέυθερες.
 
Στο αγωνιστικό μέρος της εκδήλωσης- που περιλαμβάνει τη διεξαγωγή Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αθλημάτων-  δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές όλων των τάξεων των Γυμνασίων της ΠΑΜ-Θ, ενώ οι εκδηλώσεις της Μαθητιάδας θα είναι ανοιχτές για όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης, οι μαθητές των οποίων μεταξύ όλων των υπολοίπων εκδηλώσεων θα μπορούν να συμμετάσχουν και σε Παραολυμπιακά Αθλήματα.
 
Σκοπός της διοργάνωσης είναι να διαχυθεί το εκπαιδευτικό μήνυμα «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» σε όλους τους μαθητές/τριες της Περιφέρειάς, ώστε να «παιδευτούν» στις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» και τις αυθεντικές αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων, να γνωρίσουν και να σεβαστούν τη διαφορετικότητα, να συμμετάσχουν σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και να ζήσουν μία μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία.
 
Η Μαθητειάδα συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης, τον Δήμο Κομοτηνής και τον Δήμο Καβάλας, σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το ΤΕΙ Καβάλας, την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Αν. Μακεδονίας – Θράκης, την XXΙ ΤΘΤ, το Λιμεναρχείο Καβάλας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αν. Μακεδονίας – Θράκης.
 
 
Για την διοργάνωση μίλησαν την Παρασκευή 21 Απριλίου ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜΘ κ. Παναγιώτης Κεραμάρης, η Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής κ. Μαρία Μιχαλοπούλου  η Προϊστάμενη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαίρη Κοσμίδου και ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας κ. Απόστολος Βαγενάς.

Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜΘ κ. Παναγιώτης ΚεραμάρηςΚοσμήτορας της ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής κ. Μαρία Μιχαλοπούλου Προϊστάμενη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαίρη ΚοσμίδουΠροϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας κ. Απόστολος Βαγενάς


ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine

baba