«Τα Μυστικα της Μουσικης» της Ροδοπης παρουσιαστηκαν στην ΕΡΤ2

Τις φωνές, τα ιδιώματα, τα πρόσωπα και τις ιστορίες που κρύβονται κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, στη διαδρομή από τη Θράκη ως την Ήπειρο, φιλοδοξεί να καταγράφει ο Νίκος Κυπουργός, στον νέο κύκλο της εκπομπής «Τα Μυστικά της Μουσικής» που προβάλλεται από την ΕΡΤ2.

Η αρχή έγινε με την Βόρειο Ελλάδα και συγκεκριμένα με τη Ροδόπη, όπου και βρέθηκε ο Νίκος Κυπουργός, συνομιλώντας  με συμπολίτες μας, που ξέρουν καλά που ζει η αληθινή μουσική στις μέρες μας.

Ο Νίκος Κυπουργος, στο επεισόδιο της εκπομπής που προβλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, ξεκίνησε από τους Ασκητές, όπου τον υποδέχτηκαν με τραγούδια από την Καππαδοκία, συνέχισε στο Θρυλόριο όπου επισκέφτηκε το Μουσείο Καλαθοπλεκτικής για να καταλήξει στην Κομοτηνή, όπου τον περίμεναν στρωμένα τραπέζια αλλά και μουσικές εκπλήξεις.

Στο μουσικό του αυτό οδοιπορικό συνομίλησε με τους κ.κ. Γιάννη Παγκοζίδη, Αικατερίνη και Βασίλη Φαρασόπουλο, Ιωάννη Παγκοζίδη, Κλεάνθη Θωμαΐδη, Κωνσταντίνο Καλλιανίδη, Κερίμ Ταρί αλλά και το συγκρότημα Balkanatolia, οι οποίοι ως είθισται μίλησαν για τις προσωπικές τους αναζητήσεις γύρω από την μουσική και την παράδοση.

Μία διαφορετική μουσική εκπομπή που πολύ απολαύσαμε, ανεξαρτήτως αν ζώντας μαζί με τους ανθρώπους αυτούς, έχουμε την ευκαιρία να μοιραζόμαστε τα «πλούτη» τους συχνότερα. Ν.Β. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.