«Αργο» ξεκινημα για την ελεγχομενη σταθμευση στην Κομοτηνη

Κάρτες υπάρχουν, όμως το πρωί της Δευτέρας, πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που τις είχαν χρησιμοποιήσει

Με αργά βήματα φαίνεται να ξεκινά το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Κομοτηνή, μιας και τη Δευτέρα 24 Απριλίου, πρώτη ημέρα της εφαρμογής του μέτρου στις θέσεις πάρκινγκ κατά μήκος του ποδηλατόδρομου, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που είχαν τοποθετήσει κάρτες στάθμευσης.
 
Όπως είναι γνωστό, από την Δευτέρα ισχύει η στάθμευση για ένα μισάωρο στους χώρους στάθμευσης στον ποδηλατόδρομο, για αυτό άλλωστε και το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος Κομοτηνής είχε πραγματοποιήσει ενημέρωση με τα χαρακτηριστικά ροζ χαρτάκια που ενημέρωναν τους οδηγούς ότι το μέτρο θα εφαρμόζεται κανονικά.
 
Κάρτες στα γύρω περίπτερα υπάρχουν, όμως δυστυχώς από ό,τι φαίνεται οι περισσότεροι οδηγοί δεν το γνώριζαν, είτε από πραγματική άγνοια είτε κατ’ επιλογή, και έτσι τα αυτοκίνητα τα οποία είχαν την κάρτα ήταν ελάχιστα.
 

Βέβαια είναι πρώτες μέρες, και μια κάποια ανοχή μάλλον θα υπάρξει, όμως αργά ή γρήγορα η Τροχαία, η οποία είναι αρμόδια, θα ξεκινήσει τους ελέγχους, σε μια προσπάθεια να μην μείνει κενό γράμμα το μέτρο, όπως είχε συμβεί παλαιότερα με την ελεγχόμενη στάθμευση, μετά τη διάλυση της Δημοτικής Αστυνομίας.
 
Να υπενθυμίσουμε ότι το κόστος μιας κάρτας στάθμευσης μισής ώρας ανέρχεται στα 30 λεπτά, ενώ δεν θα επιτρέπεται κάποιος να χρησιμοποιεί κάρτες στάθμευσης για περισσότερο από μισή ώρα, εκτός και αν επιστρέψει στο χώρο και βάζει καινούρια κάρτα κάθε 30 λεπτά, ενώ οι κάρτες διατίθενται από περίπτερα και διάφορα καταστήματα που βρίσκονται στην περιοχή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.