Η Παιδιατρικη Κλινικη του Σισμανογλειου χρειαζεται τα βιβλια σας!

Για τη δανειστική βιβλιοθήκη που έχει ξεκινήσει να λειτουργεί στον χώρο της

Να δώσει μια εναλλακτική στον ορυμαγδό της τεχνολογίας που έχει παρεισφρήσει σε όλες τις πτυχές της ζωής, ακόμα και στις κλινικές του Νοσοκομείου, θέλει η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Κομοτηνής, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει τη λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης στο χώρο της.
 
Τα βιβλία και η ποικιλία προς το παρόν είναι περιορισμένα, όμως τα στελέχη της κλινικής ελπίζουν πως σύντομα, με τη βοήθεια και συμπολιτών μας, μπορούν να δημιουργήσουν μια βιβλιοθήκη ικανή να απασχολήσει τα παιδιά, αποσπώντας τα από τις ηλεκτρονικές «σειρήνες».
 

Όπως σημείωσε η Διευθύντρια της κλινικής κ. Ελένη Καρανικολάου, η δανειστική βιβλιοθήκη ξεκίνησε με δικά τους βιβλία, όμως θέλουν να την εμπλουτίσουν και άλλο, με τη βοήθεια του κοινού, ώστε «τα παιδιά να απομακρυνθούν για λίγο από το tablet και τον υπολογιστή».
 
Όσο αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Κομοτηνής η κ. Καρανικολάου σημείωσε πως υπάρχουν ελλείψεις, όμως με προσπάθεια και  καλή θέληση σιγά σιγά η κατάσταση βελτιώνεται, υπενθυμίζοντας πως το χρόνιο πρόβλημα της κλινικής ήταν η έλλειψη προσωπικού, που πολλές φορές καλύπτονταν από τα κέντρα υγείας, με την κ. Καρανικολάου να είναι η μόνη μόνιμη ιατρός του ΕΣΥ. Πλέον όμως υπάρχει μια επικουρική ιατρός, ενώ το επόμενο διάστημα περιμένουν την κάλυψη μιας θέσης παιδιάτρου, που θα βοηθήσουν την κατάσταση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.