Ακομα μια επιτυχημενη ασκηση κατασβεσης φωτιας στον ΑΗΣ Κομοτηνης (+Gallery)

Στην άσκηση ετοιμότητας των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Π.Ε. Ροδόπης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η άσκηση ετοιμότητας των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Π.Ε. Ροδόπης στην Βιομηχανία Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας «ΑΗΣ Κομοτηνής» το πρωί της Τετάρτης 26 Απριλίου.
 
Πρόκειται για άσκηση συνεργασίας των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Ν. Ροδόπης (Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, της Π.Υ. Κομοτηνής και της 4ης Ε.Μ.Α.Κ.) και της «ΑΗΣ Κομοτηνής» σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ροδόπης.
 

Το σενάριο της άσκησης προσομοίωσε πυρκαγιά στην δυτική δεξαμενή αποθήκευσης καυσίμου (Diesel) χωρητικότητας 25.000 κ.μ, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν την κατάσβεση της φωτιάς, θέτοντας σε λειτουργία και το υφιστάμενο σύστημα πυρόσβεσης της δεξαμενής, το οποίο λειτουργεί αποτρεπτικά τόσο για την επέκταση της φωτιάς, όσο και για να μένει χαμηλά η θερμοκρασία της δεξαμενής, ώστε να αποτραπεί χειροτέρευση της κατάστασης.
 
Παράλληλα το γερανοφόρο όχημα της πυροσβεστικής προχωρούσε στην κατάσβεση της φωτιάς στην οροφή της δεξαμενής.
 
Η άσκηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και εξήχθησαν σημαντικά συμπεράσματα για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Υπηρεσιών μας και της ομάδας Πυροπροστασίας της Επιχείρησης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.