«Εσωτερικαι ειδησεις» δια στοματος Αθανασιου Λιπορδεζη

Έτοιμα δυο θεατρικά του με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή - Έρευνα στα αρχεία του Πανεπιστημίου Μπρεσλάου για τον μεγάλο μαθηματικό

Πολλά και ενδιαφέροντα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε σε ολιγόλεπτη συνάντησή μας με τον μαθηματικό και πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Καραθεοδωρή Αθανάσιο Λιπορδέζη, και μεταξύ άλλων να αλιεύσουμε και αρκετές καλές ειδήσεις. 

Για τον ποιητή Ηλία Τανταλίδη

Για την εκδήλωση κατ΄αρχάς που ετοιμάζει ο Σύλλογος Αδριανουπολιτών της πόλης μας, με ομιλητή τον ίδιο και στη μουσική επιμέλεια τον μαέστρο και διευθυντή της χορωδίας «Εύμολπος» κ. Σάκη Βαργεμτζίδη. Βασική φυσιογνωμία της εκδήλωσης θα είναι ο τυφλός κωνσταντινουπολίτης ποιητής Ηλίας Τανταλίδης, ποιήματα του οποίου θα ακούγονται κατά τη διάρκειά της. 

Στο Μπρεσλάου για «ανίχνευση αρχείων»

Ακολουθεί η εκδήλωση στην Καστοριά με ομιλητή τον ίδιο και τον Νίκο Λυγερό, στην οποία έχουμε ήδη αναφερθεί στην εφημερίδα μας, και στις 19/6 επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο του Μπρεσλάου, που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή, προκειμένου να γίνει, όπως ο ίδιος μας ανέφερε, «ανίχνευση» των πανεπιστημιακών αρχείων, με την προοπτική  να εξευρεθούν πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του μεγάλου μαθηματικού.   

Δυο θεατρικά έργα

Εξίσου σημαντική είδηση είναι κι αυτή που αφορά στη γραφή δυο θεατρικών έργων με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή, που έγραψε ο Αθανάσιος Λιπορδέζης, και εκ των οποίων το ένα έχει ήδη παιχτεί σε Εκπαιδευτήριο των Αθηνών με πολύ μεγάλη επιτυχία.Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.