Η ομιλια του Νικου Παππα σε καφενειο των Αρριανων

«Μην πιστεύετε αυτούς που λένε ότι καταστρεφόμαστε» - Υποχρέωση της οργανωμένης πολιτείας είναι να διασφαλίζουμε τα βασικά δικαιώματα σε όλους τους πολίτες

Περιοδεία στη Θράκη που ήρθε να επικυρώσει την απόφαση της κυβέρνησης για την εγκατάσταση δωρεάν δορυφορικών κεραιών για τη λήψη του σήματος ελεύθερων ελληνικών τηλεοπτικών δικτύων από τους μόνιμους κάτοικους ορεινών οικισμών, πραγματοποίησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.
 
Ο Υπουργός αργά το απόγευμα της Τετάρτης βρέθηκε στα Αρριανά, συνοδευόμενος από τους βουλευτές Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, όπου έγινε δεκτός στο παλαιό δημαρχείο από τον δήμαρχο της περιοχής Αχμέτ Ριτβάν.

Βασικό στοιχείο της ομιλίας Παππά που ακολούθησε σε κεντρικό καφενείο των Αρριανών ήταν η θέση της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας και ότι όλοι έχουν ισότιμο δικαίωμα στην πρόσβαση στην ενημέρωση. Ο κ. Παππάς δεν παρέλειψε να κάνει και μία εκτενή αναφορά σε τομείς της κυβερνητικής πολιτικής, επισημαίνοντας το βάρος που ρίχνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην προστασία των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της χώρας. Ακολουθεί ένα απόσπασμα από την ομιλία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, στα Αρριανά.    
 
«Έχω έρθει εδώ διότι παίρνουν δορυφορικό πιάτο δωρεάν όσοι οικισμοί δεν μπορούν να δούνε τηλεόραση. Και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και στέλνουμε ένα μήνυμα ότι δεν πρέπει να υπάρχουν στην Ελλάδα πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Δεν πρέπει να υπάρχουν διαχωρισμοί τέτοιου τύπου. Έχουν όλοι οι έλληνες πολίτες δικαίωμα στην ενημέρωση και αυτό πρέπει να διασφαλίζεται. Και όταν μιλάμε για τις υποδομές που ο ιδιωτικός τομέας δε κάνει την δουλειά που έπρεπε να κάνει, πρέπει η πολιτεία να παρεμβαίνει και να λύνει αυτά τα προβλήματα.
 

Η χώρα νομίζω ότι περνάει σε μια νέα φάση και αυτό γίνεται κάθε μέρα που περνάει και πιο αισθητό. Διότι και εμείς και ολόκληρος ο λαός ζούσε με την αγωνία του κλεισίματος της αξιολόγησης. Της διαρκούς διαπραγμάτευσης και το πότε αυτή θα τελειώσει. Τώρα, ακόμα και αυτοί που ήταν δύσπιστοι απέναντι στην Ελλάδα, ενδεχομένως και αυτοί που δεν ήθελαν να μας δούνε να τα καταφέρνουμε, δεν μπορούν υπό το βάρος των γεγονότων, να μην παραδεχθούν ότι τα πράγματα πήγαν καλύτερα από ό,τι περίμεναν.
 
Ξέρω και καταλαβαίνω ότι ενδεχομένως πολλές φορές να βλέπετε στην τηλεόραση σχολιαστές να λένε ότι καταστρεφόμαστε. Θα σας πω κάποια νούμερα για το πώς πηγαίνει η οικονομία συνολικά. Η κυβέρνηση Παπανδρέου στην Ελλάδα στοίχισε μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας. Η κυβέρνηση Παπαδήμου 250.000 θέσεις εργασίας, η κυβέρνηση Σαμαρά, 200.000 θέσεις εργασίας. Με την κυβέρνηση Τσίπρα όμως έχουμε  πάνω από 150.000 νέες θέσεις εργασίας. Δεν είναι για να πανηγυρίζουμε, δεν μπορούμε όμως να μην βλέπουμε ότι οι δυνατότητες της ανάκαμψης της χώρας μας έχουν ήδη αρχίσει και φαίνονται. 

«Οι οδικοί άξονες στοίχισαν 750 εκατομμύρια λιγότερο» 

Το 2016 οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 10%. Οι επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 12%. Και βέβαια αυτή η κυβέρνηση δεν χαρίστηκε σε όσους κατάφερναν να βγάζουν τα λεφτά τους εκτός της χώρας και να μην πληρώνουν τους φόρους τους και δεν χαρίστηκε σε εκείνους που είχαν χοντρά συμβόλαια με το δημόσιο και κατάφερναν να πληρώνονται πολύ παραπάνω από όσο θα έπρεπε. Θα σας πω ένα παράδειγμα. Πριν από λίγες μέρες ο Πρωθυπουργός εγκαινίασε τους βασικούς οδικούς άξονες. Μιλάμε για έργα που ταλαιπώρησαν την Ελλάδα για πολλά χρόνια. Το ξέρετε ότι στοίχισαν αυτοί οι ίδιοι οδικοί άξονες 750 εκατομμύρια λιγότερο από ό,τι είχαν συμφωνήσει οι προηγούμενοι να δώσουν για την ολοκλήρωσή τους; Κάποιοι δεν ήθελαν να αγγίξουν αυτά τα μεγάλα συμφέροντα στην Ελλάδα.
 
750 εκατομμύρια θα κοστίσει και όλο το πρόγραμμα Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ήταν μέρος της συμφωνίας με τους Ευρωπαίους από το 2010 και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν το έκαναν ποτέ. Η άλλη παρέμβαση που είναι επίσης σημαντική είναι η πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όσους δεν έχουν ασφάλιση. Αυτή είναι μία τομή για τη δυνατότητα πρόσβασης του πολίτη στην υγεία.
 

Δεν θα ακούσετε κανέναν από την κυβέρνηση που κλείνει τα μάτια μπροστά στις δυσκολίες ή να κάνει πώς δεν βλέπει ότι υπάρχουν και κοινωνικά στρώματα τα οποία δοκιμάζονται. Όμως, σκεφθείτε πώς ήταν η κατάσταση πριν λίγο καιρό. Οι δανειστές μας ζητούσαν να περικόψουμε από κοινωνικές δαπάνες ακόμα 5,5 δις ευρώ. Και η αντιπολίτευση μάς ζητούσε τότε να υπογράψουμε αυτές τις περικοπές! Η αντιπολίτευση δεν ήθελε τελικά τα θετικά μέτρα που εμείς καταφέραμε. Θα πάμε στη Βουλή και θα τα ψηφίσουμε μόνοι μας.      
 
Εμείς θα συνεχίσουμε και θα προσπαθήσουμε ακόμα και μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να λαμβάνουμε μέτρα που ανακουφίζουν τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς, τους ανθρώπους που δεν έχουν καθόλου εισόδημα. Θυμάστε την κριτική που είχε γίνει στην κυβέρνηση για τις καινούργιες ασφαλιστικές εισφορές των επαγγελματιών που όμως είναι σημαντικά χαμηλότερες. Εκτός αυτού, φέραμε τις 100 δόσεις, αποποινικοποιήσαμε τος οφειλές προς το δημόσιο και ρίξαμε τον φορολογικό συντελεστή για εισοδήματα μέχρι 30.000 ευρώ στο 22%. Για να αναπτυχθούν οι επιχειρήσεις μας χρειάζεται να πάει καλύτερα η οικονομία, να αρχίσει ο κόσμος να ξοδεύει, να αποκτήσει εμπιστοσύνη, να ανέβει ο τζίρος, αλλά στην πορεία προς αυτό το στόχο, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν πεθαίνει η οικονομία μας.      
 
Η δική μας λογική λέει ότι δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας σε αυτή την χώρα. Γι’ αυτό και είμαστε εδώ, για να δείξουμε ότι υποχρέωση της οργανωμένης πολιτείας είναι να διασφαλίζουμε τα βασικά δικαιώματα σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από το που μένουν και ποιο θρήσκευμα έχουν -και αυτό είναι που θα κάνει και την Ελλάδα ισχυρή». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.