Αντιδρασεις και στην Κομοτηνη για το μετρο των 52 Κυριακων

Αποφασισμένοι να αντισταθούν, μαζί με τους συναδέρφους τους, στην πλήρη απελευθέρωση της Κυριακάτικης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων οι επαγγελματίες της Κομοτηνής

Την κάθετη αντίθεση του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής στην επαναφορά από τους δανειστές της απελευθέρωσης της Κυριακάτικης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων εξέφρασε μιλώντας στον ΠτΘ η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κική Κωνσταντινίδου.
 
Το σενάριο είναι ένα μέτρο της γνωστής εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, το οποίο να υπενθυμίσουμε είχε επιχειρηθεί παλαιότερα με την λεγόμενη απόφαση Γιακουμάτου για τη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους σε δέκα περιοχές της χώρας, πιλοτικά για ένα χρόνο, η οποία είχε κριθεί αντισυνταγματική από το ΣτΕ.
 
«Η Κυριακή είναι μια ημέρα η οποία έχει καθοριστεί και αφορά τον έμπορο, τον επαγγελματία για την ψυχική του ηρεμία, να δει την οικογένειά του, και δεν μπορεί να ενσωματωθεί στις υπόλοιπες εργάσιμες μέρες», σημείωσε, επισημαίνοντας πως είναι αντίθετοι και θα πιέσουν μέσω των κεντρικών σωματείων τους.
 
Άλλωστε η Κομοτηνή, τόνισε, δεν είναι τουριστική περιοχή που περιμένει κίνηση και τις Κυριακές, ενώ ακόμα και από τον Κάθετο Άξονα, παρόλο που έχει ξεκινήσει η ροή τουριστών από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, με μεγάλη αύξηση να αναμένεται τους επόμενους μήνες, «εμείς δεν έχουμε βάλει ακόμη μια ταμπέλα για να τους δείξουμε πού είναι η Κομοτηνή, δηλαδή χάνουμε και από εκεί» κατέληξε. 

Αντιδράσεις και σε πανελλήνιο επίπεδο 

 «Τα τελευταία επτά τουλάχιστον χρόνια, έχουμε πλέον κουραστεί να είμαστε θεατές στο ίδιο θέατρο του παραλόγου, που θέλει τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές να “μπαίνει” εμβόλιμη, περίπου στο τέλος κάθε διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Πάντοτε δε, μας μένει η ίδια εντύπωση: ότι είναι πρωτοβουλία επιχειρηματικών και διαπλεκόμενων συμφερόντων του εσωτερικού, παρά σχεδιασμένη απαίτηση των δανειστών, αφού αν ήταν έτσι, θα το ζήταγαν από την αρχή και θα επέμεναν φορτικά επάνω σε αυτό, όπως ακριβώς κάνουν σε άλλα, περισσότερο σημαντικά γι’ αυτούς, θέματα», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ). «Οποιοσδήποτε νόμος απελευθερώσει τις Κυριακές θα είναι εξ ορισμού αντισυνταγματικός και μάλιστα με τη βούλα του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας που είναι επιφορτισμένο με την ερμηνεία των νόμων. Ας είναι βέβαιοι οι όψιμοι υποστηρικτές της απελευθερωμένης Κυριακής, ότι ως τέτοιον θα τον αντιμετωπίσουμε και εμείς», πρόσθεσε ο κ. Β. Κορκίδης.
 
Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) συγκάλεσε εκτάκτως το προεδρείο προκειμένου να συζητήσει το θέμα των Κυριακών και να λάβει αποφάσεις για ενδεχόμενες κινητοποιήσεις. Η ΓΣΕΒΕΕ υποστηρίζει ότι «η στοχοθεσία εκείνων που εισηγούνται ένα τέτοιο μέτρο είναι να μειωθεί περαιτέρω ο αριθμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εις όφελος των ολιγοπωλιακών πολυεθνικών ομίλων».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.