Ελευθερια τεχνης και πολιτισμου

Ξεκινούν την Τρίτη 2 Μαΐου τα Ελευθέρια της Κομοτηνής με τη συμμετοχή του ΔΠΘ, ντόπιου πολιτιστικού δυναμικού και προσκεκλημένων από όλη την Ελλάδα - Οι εκδηλώσεις των Ελευθερίων είναι δωρεάν και το κόστος τους αναμένεται να ανέλθει στις 50.000 ευρώ

Για τα Ελευθέρια μίλησαν την Παρασκευή 28 Μαΐου ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης και η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου, που κάλεσαν όλους τους Κομοτηναίους και όχι μόνο να συμμετάσχουν σε αυτή τη γιορτή της πόλης μας. 

Γιορτή για όλη την πόλη 

Ως μια γιορτή για την πόλη, και μια ευκαιρία να αξιοποιήσουμε και δραστηριοποιήσουμε το τοπικό πολιτιστικό δυναμικό της πόλης μας, χαρακτήρισαν τα φετινά Ελευθέρια ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης.
 

Σημαντική άλλωστε είναι και η εναρκτήρια ομιλία των Ελευθερίων, με μια  από τις πιο αξιόλογες προσωπικότητες της περιοχής μας, τον αρχαιολόγο Διαμαντή Τριαντάφυλλο, και η όλη διοργάνωση αποτελεί ακόμα μια ευκαιρία για την ΔΚΕΠΠΑΚ να αποδείξει πως μπορεί να διοργανώνει εκδηλώσεις με χαμηλό προϋπολογισμό, αλλά υψηλή αισθητική, πολιτιστική και κοινωνική αξία.
 
Τα Ελευθέρια, τα τελευταία χρόνια, έχουν αρχίσει να προσελκύουν κόσμο από άλλες πόλεις, και θεωρούνται ευκαιρία για όλους να επισκεφτούν την πόλη, να βγουν και να διασκεδάσουν μέσα από τις πολυποίκιλες δραστηριότητες και δράσεις που θα αναπτυχθούν. 

Συμμετοχές από όλη την Ελλάδα 

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου σημείωσε πως φέτος τα Ελευθέρια είναι λίγο μεγαλύτερα σε διάρκεια, με την έναρξη να συμπίπτει  με την Μαθητιάδα της ΑΜΘ, την οποία συνδιοργανώνει ο Δήμος Κομοτηνής.
 
«Είναι ένα πολύ γεμάτο πρόγραμμα, το διακρίνει η μεγάλη συμμετοχικότητα, με συμμετοχές όχι μόνο από τον τόπο μας, αλλά και συλλόγους που θέλησαν, με δική τους επιβάρυνση, να συμμετάσχουν στα Ελευθέρια» ανέφερε, συλλόγους από Κρήτη, Μεσολόγγι, Καρδίτσα, Άρτα,  Καστοριά,  Τύρναβο, Θεσσαλονίκη και Ξάνθη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ελευθερίων εδώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.