Η Θαυματουργη Εικονα της Παναγιας Σουμελα στην Ξανθη

Το τριήμερο 5 με 7 Μαΐου

Την Ιερή Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Σουμελά της προστάτιδας του ποντιακού ελληνισμού, το σύμβολο των ορθοδόξων της Ανατολής, την «Κυρά του Πόντου»,   θα υποδεχθεί η Ξάνθη για πρώτη φορά, το τριήμερο από την Παρασκευή 5 Μαΐου μέχρι και την Κυριακή 7 Μαΐου. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου: 

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00, υποδοχή Της στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Δέηση στον προ του ρολογιού χώρου και στη συνέχεια Δοξολογία-Προσφωνήσεις στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας.
 
Σάββατο, 6 Μαΐου 2017  και ώρα 19:00, εκδήλωση «Μνήμη Ποντιακού Ελληνισμού» από τους Συλλόγους Ποντίων Ν. Ξάνθης και τον Σύλλογο Ποντίων χορευτών Ξάνθης «Τραντέλλενες».
 
Κυριακή 7 Μαΐου, ώρα 7:30 -10:30. Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονος.
 
Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά θα βρίσκεται, για λαϊκό προσκύνημα, στον Ι.Ν. της του Θεού Σοφίας την Παρασκευή μέχρι την 10ην νυκτερινή , το Σάββατο από τις  7:30 μέχρι την 10ηννυκτερινή και την Κυριακή από  τις 7:30 μέχρι τις 15:00, ώρα αναχώρησης της συνοδείας μετά της Ιεράς Εικόνας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.