Τιμησε τους 29 ηρωες της η Ξυλαγανη (+Gallery)

Εκτελέστηκαν για την αντιστασιακή τους δράση από τους Βούλγαρους κατακτητές

Τη μνήμη των 29 Ξυλαγανιωτών, που εκτελέστηκαν για την αντιστασιακή τους δράση την 9η Απριλίου 1944 από τους Βούλγαρους κατακτητές, τίμησαν το πρωί της Κυριακής ο δήμος Μαρώνειας- Σαπών και ο Πολιτιστικός Ομιλος Ξυλαγανής.
 
Η ειδική επιμνημόσυνη τελετή τελέστηκε στο μνημείο των πεσόντων, που βρίσκεται στην είσοδο της Ξυλαγανής, παρουσία εκπροσώπων της πνευματικής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, αλλά και αρκετών κατοίκων του οικισμού.
 
Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής, κ. Παντελεήμων, ο δήμαρχος Μαρώνειας-Σαπών, κ. Γιάννης Σταυρίδης, και μέλη της δημοτικής αρχής, οι βουλευτές Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ. Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, αντιπρόσωπος του βουλευτή κ. Ιλχάν Αχμέτ, ο διοικητής της XXI ΤΘΤ Κομοτηνής, Ταξίαρχος κ. Λάζαρος Καμπουρίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης, κ. Μιχάλης Σεβδυνίδης, εκπρόσωποι εφέδρων και φυσικά συγγενείς απόγονοι των 29 ηρώων. .
 
Της επιμνημόσυνης δέησης ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων, ενώ ομιλίες έκαναν ο δήμαρχος Μαρώνειας-Σαπών, κ. Σταυρίδης και η Δάφνη Δουδουλακάκη, απόγονος ενός εκ των πεσόντων

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.