Λυση στο θεμα των στασεων για τη μεταφορα των φοιτητων στην Κομοτηνη

Τις στάσεις για τις δύο διαδρομές καθόρισε το Δημοτικό Συμβούλιο

Τις στάσεις για τις δύο διαδρομές της μεταφοράς μαθητών στην Κομοτηνή καθόρισε την Πέμπτη 27 Απριλίου το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, μετά την ανάκληση προηγούμενής του απόφασης για τη χρήση αυτών.
 
Όπως είναι γνωστό, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν καθοριστεί οι στάσεις των 3 Αστικών Γραμμών του Αστικού ΚΤΕΛ, ενώ είχαν παραχωρηθεί, από την εποχή που το μεταφορικό έργο των φοιτητών από την Κομοτηνή προς την Πανεπιστημιούπολη και αντιστρόφως υλοποιείτο από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με ίδια μέσα, κάποιες στάσεις για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (παλαιά Νομική Σχολή επί της οδού Πρωταγόρα – Λ. Ορφέως – Σοφούλη).
 
Μετά την ανάθεση του μεταφορικού έργου των φοιτητών και μετά από διαγωνιστική διαδικασία από το Πανεπιστήμιο σε ιδιώτη, ανέκυψαν προβλήματα σχετικά με την παραχώρηση των στάσεων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, δεδομένου ότι οι στάσεις είναι ήδη παραχωρημένες στο Αστικό ΚΤΕΛ Α.Ε., το οποίο έχει συμβληθεί ως φορέας παροχής συγκοινωνιακού έργου με το Δήμο Κομοτηνής.
 
Αυτά οδήγησαν στην ανάκληση της υπ’ αριθ. 29/2017 απόφασης για παραχώρηση των αιτούμενων στάσεων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, μετά από αίτηση θεραπείας του Αστικού ΚΤΕΛ.
 
Μετά από αίτημα του ιδιώτη που πραγματοποιεί το έργο μεταφοράς φοιτητών, στην οποία επισημαίνεται ότι δεν ζητάει χώρο στάθμευσης για τα λεωφορεία, καθώς και ότι σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά την εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου, ο Δήμος Κομοτηνής με γνώμονα το γεγονός ότι πρέπει πρωτίστως να εξυπηρετηθούν οι φοιτητές στις μετακινήσεις τους, από την Κομοτηνή προς την Πανεπιστημιούπολη και αντίστροφα, θέλοντας παράλληλα να διατηρήσει το θετικό πλαίσιο συνεργασίας με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και επιπλέον κρίνοντας ότι δεν θίγεται κατ’ ουσία το συγκοινωνιακό έργο όπως αυτό εκτελείται σήμερα από το Αστικό ΚΤΕΛ, εισήγαγε στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση κοινά γενόμενη αποδεκτή και από όλους τους εμπλεκόμενους η οποία θα έχει ως εξής για τις δύο διαδρομές:
 
1η Διαδρομή
Αφετηρία από Παλιά Νομική – στάση ΔΠΘ
Παλιά Πρυτανεία – στάση
Cosmopolis – στάση
Πανεπιστημιούπολη – Τέρμα
Πανεπιστημιούπολη – Αρχή
Cosmopolis – στάση
Σοφούλη – στάση (Παναγία) στάση ΔΠΘ
Παλιά Νομική (τέρμα) στάση ΔΠΘ
 
2η Διαδρομή
Αφετηρία Παλιά Πρυτανεία (Τσανάκλειος)
Υψηλάντου στάση ΙΚΑ
Μεταλλουργική 5ο Χιλ. Κομοτηνής- Ιάσμου. Τέρμα
Μεταλλουργική 5ο Χιλ. Κομοτηνής- Ιάσμου. Αρχη
Υψηλάντου Στάση ΙΚΑ
Παλιά Πρυτανεία τέρμα.(Τσανάκλειος)
 
Να σημειωθεί πως απαγορεύεται η επιβίβαση και η αποβίβαση των φοιτητών από στάση σε στάση, όπως αυτές προαναφέρονται στις διαδρομές 1 και 2, ενώ προς αποφυγή τυχόν κυκλοφοριακής συμφόρησης υποχρεούται ο ανάδοχος του μεταφορικού έργου των φοιτητών να προγραμματίσει τα δρομολόγια, έτσι ώστε να μην συμπίπτουν με τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.