Αυξητικη ταση στους θανατους, λιγοτερες γεννησεις στη Ροδοπη το πρωτο τετραμηνο του 2017

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των Ληξιαρχείων της Ροδόπης

Αυξημένους θανάτους, και μειωμένες γεννήσεις είχαμε σε σχέση με το 2016 το πρώτο τετράμηνο του 2017 στη Ροδόπη, σύμφωνα με τα στοιχεία από τα ληξιαρχεία.
 
Συνολικά στη Ροδόπη είχαμε 485 θανάτους και 136 γεννήσεις, που σημαίνει πως αν συνεχιστεί ο ρυθμός στο τέλος του χρόνου θα φτάσουμε τους 1455 θανάτους και τις 408 γεννήσεις, όταν το 2016 είχαμε συνολικά 1.315 θανάτους και 492 γεννήσεις.
 
Να υπενθυμίσουμε ότι ληξιαρχικά οι γεννήσεις είναι σχετικά λίγες στη Ροδόπη, μιας και πολλές συμπολίτισσές μας επιλέγουν να γεννήσουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, με αποτέλεσμα οι γεννήσεις να φαίνονται σημαντικά χαμηλότερες κάθε χρόνο.
 
Επιπλέον πρέπει να τονιστεί πως ο ρυθμός τόσο των γεννήσεων όσο και των θανάτων μπορεί να μεταβληθεί στη διάρκεια του έτους, έτσι ώστε οι αριθμοί να είναι διαφορετικοί, αν και εκτός απροόπτου δύσκολα θα δούμε μεγάλες διαφορές στις τάσεις αυτές.
 
Όσο για τους γάμους και τα διαζύγια, στη Ροδόπη μέχρι τώρα είχαμε 120 γάμους και 32 διαζύγια, που με αυτό το ρυθμό θα φτάσουν 360 γάμους και 96 διαζύγια στο τέλος του έτους, όταν το 2016 είχαμε 510 γάμους και 108 διαζύγια.
 
Εδώ πάντως αξίζει να επισημανθεί πως οι γάμοι περισσότερο, και σε μικρότερο βαθμό τα διαζύγια, έχουν αρκετά εποχικό χαρακτήρα, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να δούμε μεγάλες αυξομοιώσεις μέχρι το τέλος του έτους.
 
Τέλος δεν φαίνεται να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα σύμφωνα συμβίωσης, μιας και εντός του 2017 έχει γίνει μόνο ένα στη Ροδόπη, στην Κομοτηνή, με ελάχιστα να συνάπτονται στην περιοχή μας κάθε χρόνο.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.