Ολοκληρωθηκε με επιτυχια η 1η Περιφερειακη Μαθητιαδα ΑΜ-Θ

Η τελετή λήξης της διοργάνωσης στην Κομοτηνή και το «ταξίδι» της φλόγας στην Καβάλα

Με την αφή της φλόγας στον Δημοτικό Κήπο Καβάλας, σήμανε το βράδυ της Πέμπτης, 4 Μαΐου, η έναρξη του δεύτερου μέρους της 1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας Αθλητισμού και Πολιτισμού Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, η οποία μετά από ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο διήμερο στην πόλη της Κομοτηνής και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της ΣΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Θράκης, συνεχίστηκε στην Καλαμίτσα της Καβάλας όπου έλαβαν χώρα, την Παρασκευή 5 Μαΐου οι  αθλητικές δράσεις που αφορούσαν στο υγρό στοιχείο.
 

Η φλόγα της Μαθητιάδας ταξίδεψε το απόγευμα της Πέμπτης από την Κομοτηνή στην Καβάλα, μετά από ειδική τελετή παράδοσης που έλαβε χώρα στην κεντρική πανεπιστημιούπολη του ΔΠΘ στην Κομοτηνή, κατά την οποία η δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα  και ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας κ.Απόστολος Βαγενάς, παρέλαβαν την φλόγα, την σημαία της μαθητιάδας καθώς και την ελληνική σημαία, από τα χέρια του δημάρχου Κομοτηνής κ. Γιώργου Πετρίδη και της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν.Ροδόπης κ. Μαίρης Κοσμίδου.
 

Της τελετής είχαν προηγηθεί βραβεύσεις των μαθητών που συμμετείχαν στο αγωνιστικό κομμάτι της μαθητιάδας καθώς και η παρέλαση του συνόλου των σχολικών ομάδων της Περιφέρειας και των εθελοντών που συμμετείχαν στη διοργάνωση, ενώ την τελετή λήξης παρουσίασε ο κ. Αλέξης Κωστάλας.
 

Παρόντες στην τελετή λήξης στην Κομοτηνή-  πολλοί εκ των οποίων απηύθυναν και χαιρετισμό εξαίροντας την συμβολή όλων των συντελεστών για την επιτυχή υλοποίηση του εγχειρήματος αλλά και το βασικό μήνυμα της Μαθητιάδας που είναι το «ευ αγωνίζεσθαι» δίχως το άγχος της νίκης -ήταν ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ.Γιώργος Ντάφλος,  ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, η δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ κ. Παναγιώτης Κεραμάρης, οι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και Καβάλας αντίστοιχα κ.κ. Μαίρη Κοσμίδου και Απόστολος Βαγενάς, η Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑ του ΔΠΘ κ. Μαρία Μιχαλοπούλου, ο εμπνευστής της μαθητιάδας κ. Γεώργιος Γάλλος, καθώς και εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών της περιοχής. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.