ΠΑΟΚ Κοσμιου – Δοξα Νεου Σιδηροχωριου 3-4 (+Gallery & Video)

Ο Γιαννακίδης λύτρωσε την Δόξα στο 90΄

Σε ένα καταπληκτικό  παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς , η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου επικράτησε εκτός έδρας στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής των Play Off της Α΄Ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης του ΠΑΟΚ Κοσμίου με το Αγγλικό σκορ 3-4 παρουσία περίπου 150 θεατών.

Με αυτήν την νίκη της η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα   με ένα βαθμό διαφορά από τον δεύτερο Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου με τον οποίο αγωνίζεται την επόμενη αγωνιστική, σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει πολλά.
 
Η εικόνα του παιχνιδιού
Το παιχνίδι είχε συγκλονιστική εξέλιξη καθώς η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου προηγήθηκε με 0-3  αλλά ο ΠΑΟΚ Κοσμίου βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και ισοφάρισε σε 3-3.
Στο πρώτο μέρος ήταν καταγιστική, επέβαλε τον ρυθμό της από το πρώτο λεπτό και είδη στο 27΄ήταν μπροστά στο σκορ με σκορ 0-3 χάρη σε τέρματα των Δανίδη, Γάϊδα και Ντεμιρτζίδη.
Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου για το Κόσμιο ο Ξενάκης με απευθείας εκτέλεση αφού   η μπάλα βρήκε και την πλάτη του Αγγέλη  μείωσε σε 1-3.
Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ Κοσμίου μπήκε μεταμορφωμένος κυριολεκτικά με τους παίχτες του να τρώνε σίδερα βγάζοντας πάθος που έλειπε στο πρώτο μέρος.
Στο 54΄με αυτογκόλ του Αλεξακούδη ο ΠΑΟΚ Κοσμίου θα μειώσει σε 2-3 και στο 65΄με ένα ασύλληπτο μακρινό βολέ  ο Μουρατίδης ισοφάρισε σε 3-3.
Η ομάδα του Κοσμίου  προσπάθησε, πίεσε αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την ανατροπή αλλά ούτε να κρατήσει την ισοπαλία καθώς ο Γιαννακίδης στο 90΄με΄ψυχραιμο πλασέ χάρισε την νίκη στην Δόξα με σκορ 2-3.
.
 
Αφιερωμένη η νίκη στον Κύπριο φίλαθλο του ΠΑΟΚ Νάσο Κωνσταντίνου.
Οι παίχτες της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια τιμώντας τον αδικοχαμένο Κύπριο φίλαθλο του ΠΑΟΚ Νάσο Κωνσταντίνου.
Ο άτυχος 24χρονος Νάσος Κωνσταντίνου  που τραυματίστηκε σοβαρά μετά το τέλος του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, για το Κύπελλο, όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην οδό Αγίου Δημητρίου, στην προσπάθειά του να αποφύγει κουκουλοφόρους που ξυλοκοπούσαν άλλους φίλους του Δικεφάλου. ήταν  προσωπικός φίλος του Άγγελου Μαυράκη και ο οποίος στο τέλος του αγώνα συγκινημένος δήλωσε  ότι την νίκη την αφιερώνουν στην μνήμη του.  
Επίσης και κατά την διάρκεια του αγώνα στα γκολ της Δόξας που επιτεύχθηκαν ήταν αφιερωμένα στο άτυχο 24χρονο.
Ο Παρασκευόπουλος στο πρώτο γκολ του Δανίδης σήκωσε ψηλά τα χέρια του στον ουρανό, ενώ την ίδια κίνηση έκανε και ο Γάϊδας όταν σημείωσε το 0-2.
 
Οι φάσεις του αγώνα
Μόλις στο 3΄η Δόξα άνοιξε το σκορ όταν μετά από κόρνερ του Κόσιη δεν μπόρεσαν να διώξουν οι αμυντικοί του Κοσμίου, η μπάλα στρώθηκε στον Δανίδη που με σουτ έκανε το 0-1.

Στο 7΄οι φιλοξενούμενοι θα διπλασιάσουν τα τέρματα τους  όταν μετά από φάουλ γέμισμα του Μαυράκη από πλάγια και πάλι οι αμυντικοί του Κοσμίου δεν συνεννοήθηκαν καλά μεταξύ τους, η μπάλα πήγε στον ΓάΙδα που με δυνατό σουτ έκανε το 0-2.

Η πρώτη καλή στιγμή για το Κόσμιο θα έρθει στο 17΄όταν από δεξιά ο Ερκάν έβγαλε ωραία στον Μουρατίδη, αυτός μπήκε στην μεγάλη περιοχή αλλά το πλασέ του ‘έφυγε λίγο άουτ από τον δεξί κάθετο δοκάρι του  Βασιλείου.
Στο 28΄ θα έρθει το τρίτο γκολ για την ομάδα του Νέου Σιδηροχωρίου, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μαυράκη ο Ντεμιρτσίδης πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο ίδιος παίχτης με πλασέ διαμόρφωσε το 0-3.

Στο 31΄για την Δόξα ο Κόσιης απο πλάγια έβγαλε στην σέντρα, ο Δανίδης άφησε έξυπνα στον Γιαννακίδη αλλά το σουτ του από καλή θέση έφυγε άουτ.
Στο 35΄για τον ΠΑΟΚ ο Μουρατίδης από το ύψος της μεγάλης περιοχής δοκίμασε το πόδι του αλλά το σουτ έφυγε άουτ.
Καλή στιγμή για την Δόξα στο 43΄, ο Κόσιης έβγαλε την σέντρα ο Αγγέλης έπιασε την κεφαλιά που έφυγε λίγο άουτ.
Στο 44΄ο ΠΑΟΚ Κοσμίου θα μειώσει το σκορ όταν ο Ξενάκης εκτέλεσε απευθείας φάουλ, η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Αγγέλη και κατέληξε στα δίχτυα του Βασιλείου για το 1-3.
 
Στο δεύτερο μέρος το Κόσμιο μπήκε πολύ δυνατά απειλώντας αρχικά στο 52΄με σουτ του Ερκάν που μπλόκαρε ο Βασιλείου, ενώ στο 54΄μείωσε σε 2-3 με αυτογκόλ του Αλεξακούδη στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα μετά από σέντρα του  Πότση.
Στο 62΄και πάλι για τους γηπεδούχους ο Μουρατίδης έκανε ωραία προσπάθεια, πάσαρε στον Ερκάν αλλά το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Βασιλείου.
Στο 65΄θα έρθει η ισοφάριση για την ομάδα του Γιώργου Δίγκα με ένα γκολ υποοψήφιο για το καλύτερο της χρονιάς.
Ο Μουρατίδης πήρε την μπάλα από το κέντρο προχώρησε λίγο είδε τον Βασιλείου λίγο εκτός εστίας και με ένα καλοζυγισμένο βολέ ισοφάρισε 3-3 για την ομάδα του κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στο 78΄για το Κόσμιο ο Ερκάν έβγαλε ωραία παράλληλη πάσα, ο Φλέγγας άφησε έξυπνα την μπάλα για τον Στοϊνοβιτς  ο οποίος έκανε τα σουτ, αλλά ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο Βασιλείου.
Στο 88΄η Δόξα θα χάσει μεγάλη ευκαρία να πετύχει το 4ο γκολ όταν ο Αντρέου από δεξιά έβγαλε τετ α τετ τον Γιαννακίδη  με τον Δεληγιάννη αλλά δεν έκανε καλό κοντρόλ   με αποτέλεσμα να κάνει το σουτ σε δεύτερο χρόνο το οποίο κόντραρε επάνω στον Ξενάκη.

Ότι δεν κατάφερε ο Γιαννακίδης στην προηγούμενη φάση το κατάφερε στο 90΄όταν εκμεταλλεύτηκε την ωραία κάθετη μπαλιά του Κόσιη   και αυτήν την φορά πλάσαρε ψύχραιμα τον Δεληγιάννη διαμορφώνοντας το τελικό 3-4.
Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίχτες της Δόξας ένα κουβάρι να πανηγυρίζουν με τους φιλάθλους τους αυτήν την μεγάλη νίκη.

Λίγο πριν οι παίχτες της Δόξα αποχωρίσουν για τα αποδυτηρια ο αρχηγός της ομάδας Σάκης Δανίδης μάζεψε όλους τους συμπαίχτες τους και αγκαλιασμένοι αφιέρωσαν την νίκη στον αδικοχαμένο Κύπριο φίλαθλο του ΠΑΟΚ Νάσο Κωνσταντίνου και έδωσαν όρκο για την νίκη το επόμενο Σάββατο με τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου.
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
ΠΑΟΚ Κοσμίου ( Δίγκας) : Δεληγιάννης, Πότσης, Μητρούσης (21’ Στοϊνοβιτς), Ζουμπιάδης, Ταμάμης, Ξενάκης, Μουρατίδης, Κυπιρτόγλου, Ερκάν, Φλέγγας, Γιαπρακτσής.
 
Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (Σκουλής) : Βασιλείου, Παρασκευόπουλος ( 21’ Γιαννακίδης), Τουρασανίδης, Αγγέλης, Πλαστάρας (40’ Αλεξακούδης), Ντεμιρτσίδης, Κόσιης, Γαϊδας, Δανίδης, Χατζήπαπα  (84’ Αντρέου), Μαυράκης.

Για να δείτε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα απο το παιχνίδι κάντε κλίκ στην κεντρική φωτογραφία.
 

Δηλώσεις Άγγελου Μαυράκη

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.