«Γη και υδωρ: Αγροτικη εργασια και οικονομια» του Τακη Λαινα

Ένα από τα βιβλία που πέρασε από τα χέρια μας. Το δεύτερο του Τάκη Ν. Λαϊνά, με τίτλο «Γη και ύδωρ: Αγροτική εργασία και οικονομία» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Παρατηρητής της Θράκης»,  από την τόσο μακρινή, αλλά και κοντινή σε μας, Ηλεία. Από τα Λεχαινά ο Τάκης, είναι η δεύτερη φορά που μέσα από τα βιβλία του στήνει γέφυρες με τη Θράκη. Μέσω δυο Ικαροθρακιωτισσών, Ηλείων σήμερα. Της Ελένης Σκάβδη και της Νατάσας Χριστοπούλου. Η Ελένη έχει την επιμέλεια της έκδοσης και η Νατάσα σε διάλογο με τα κείμενα του Τάκη Ν. Λαϊνά, είναι εδώ η δεύτερη φωνή του, το σεκόντο του.
 
Μια και σ' αυτήν την έκδοση ο και δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης Τάκης Ν.Λαϊνάς επιλέγει το ρόλο του τεχνοκράτη, του ειδικού της γης, του γεωπόνου που πάσχει για την κατάσταση της χώρας σήμερα, αλλά δεν παύει να αισιοδοξεί. Ατενίζοντας τον «κάμπο, τον κόσμο» της Ηλείας και της Ελλάδας. Εξ ου και καταγράφει δεδομένα, μετρά αποδόσεις της αγροτικής παραγωγής, συνυπολογίζει κόστη και προτείνει λύσεις ζωής για γεωργία και κτηνοτροφία. Τολμηρές ως ρεαλιστικές και κοστολογημένες.
 
Από την άλλη δεν παύει τη μαγική του συνομιλία με τη γη και τη φύση, αφού παραδίδει τις εναρκτήριες σελίδες των κειμένων του στις φωτογραφίες της Νατάσας Χριστοπούλου και στην εξαιρετική της ανθολόγηση στίχων Ηλείων ποιητών που συνομιλούν μαζί τους….
 
Καλορίζικο, Τάκη!!! Τ.Κ.-Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.