«Ουδεποτε ταυτιστηκα η συμπορευτηκα με ακρα και ακραιους καθε προελευσης»

Απάντηση σε δημοσιεύματα ηλεκτρονικών μέσων και δηλώσεις του Π. Σγουρίδη από τον Ιλχάν Αχμέτ

Απάντηση σε δημοσιεύματα ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης και δηλώσεις που ακολούθησαν από τον κ. Παναγιώτη Σγουρίδη σχετικά με την παρουσία του βουλευτή Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ σε εκδήλωση στην Προύσα της Τουρκίας.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Ιλχάν Αχμέτ επισημαίνει τα εξής: 

Παραβρέθηκα πριν λίγες ημέρες στην Προύσα της Τουρκίας, σε ιδιωτική επίσκεψη συμμετοχής σε μια μεγάλη θρησκευτική τελετή ομοθρήσκων μου που διοργανώνεται κάθε χρόνο αυτή την εποχή από πολίτες που κατάγονται από την Θράκη και ζουν εκεί εδώ και πολλές δεκαετίες, διατηρώντας τους δεσμούς με τον τόπο καταγωγής τους.

Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα των δήμων Προύσας και Οσμάν Γκαζί και οι ήταν οι ίδιοι οι Δήμαρχοι των δύο μεγάλων αυτών δήμων, που με προσκάλεσαν και μου έκαναν την τιμή να με φιλοξενήσουν. Σε αυτό το πλαίσιο κλήθηκα να απευθύνω έναν τυπικό χαιρετισμό και τίποτα περισσότερο, που δεν θα μπορούσε να είναι αιτία πανηγυρισμού για κανέναν.
 
Ξέρω πολύ καλά να κρατώ την θέση μου και να τιμώ τον ρόλο μου ως βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και μέλους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και το έχω αποδείξει, άλλωστε, σε όλη την διάρκεια της πολιτικής μου διαδρομής. Ουδέποτε ταυτίστηκα ή συμπορεύτηκα με άκρα και ακραίους κάθε προέλευσης. 
Είναι προφανές, δε, ότι το μεγαλύτερο μέρος του ρεπορτάζ που ανέβηκε στο ειδησεογραφικό site “Star.gr”,  δεν με αφορά και δεν θα μπορούσε εκ των πραγμάτων να έχει καμία σχέση μαζί μου.      
 
Τέλος, υποδείξεις πατριωτισμού και μαθήματα αυτού του είδους από τον κ. Π. Σγουρίδη και τους ΑΝΕΛ, δεν δέχομαι. Με την φρασεολογία τους και την πολιτική τους θεώρηση κάνουν ζημιά στην  Θράκη σε πολλά επίπεδα και αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι αποτελούν την εθνικιστική συνιστώσα της κατά τα άλλα αριστερής και προοδευτικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.