Δρασεις για τη Διεθνη Ημερα και την Ευρωπαικη Νυχτα Μουσειων στο Μουσειο Μεταξης Σουφλιου

Την Πέμπτη 18 και το Σάββατο 20 Μαΐου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5), με θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: Τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται» και της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων (20/5) οργανώνει δράσεις, για μικρούς και μεγάλους, στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί. 

Αναλυτικά: 

Πέμπτη 18 Μαΐου (ώρα 17:00)
 
«Το μετάξι: Των φτωχών είν’ η σοδειά και των πλούσιων η αρχοντιά»
 
Πρώην μεταξεργάτριες και άλλοι επαγγελματίες του μεταξιού, παρατηρώντας παλαιές φωτογραφίες, θα ξετυλίξουν το κουκούλι και θα αφηγηθούν ιστορίες από τη ζωή τους.
 
Με αφορμή φωτογραφικό υλικό που παρουσιάζεται στη μόνιμη έκθεση, το Μουσείο θα υποδεχθεί επαγγελματίες του μεταξιού και κατοίκους του Σουφλίου, καθώς και τις οικογένειές τους (ενήλικες και παιδιά), προκειμένου να αναγνωρίσουν πρόσωπα και ιστορίες, σε μια πρωτότυπη και ευχάριστη δράση αφήγησης ιστοριών της περιοχής. Οι παλιοί θα θυμηθούν και όλοι μαζί θα ανακαλύψουν ιστορίες του μεταξιού, με αφορμή φωτογραφικά στιγμιότυπα. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει ακουστικό ντοκουμέντο. Τη συζήτηση θα συντονίσει η εκπαιδευτικός, κ. Ρούλα Δασκάλου.  
 
Σάββατο 20 Μαΐου (ώρα προσέλευσης 18:00)
 
«Μια νύχτα στο Μουσείο Μετάξης»
 
Οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν μία νύχτα στο Μουσείο Μετάξης. Η δράση, γνωστή ως museum sleepover, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 έως 13 ετών και στοχεύει στην εξοικείωσή τους με το μουσειακό χώρο. Τα παιδιά, κατά την παραμονή τους στο Μουσείο, θα πάρουν μέρος σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, βιώνοντας ταυτόχρονα μία σπάνια εμπειρία. Τα παιδιά θα αναχωρήσουν από το Μουσείο την Κυριακή 21 Μαΐου (ώρα 10:00), συνοδευόμενα από γονέα ή κηδεμόνα.
 
Info
Η είσοδος στη δράση της Πέμπτης είναι ελεύθερη για το κοινό.
 
Η συμμετοχή στο sleepover είναι  δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής και η έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ή κηδεμόνων.
 
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 25540 23700 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.