Επισκεψη Ιλχαν Αχμετ στον διοικητη του ΕΛΓΑ

«Να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες παραγωγοί από τη χαλαζόπτωση στη Ροδόπη» - Πληρωμές ύψους 420.000 σήμερα από τον ΕΛΓΑ για ζημιές από το 2016 σε 6 περιοχές της Ροδόπης

Τη δέσμευση του Διοικητή του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ απέσπασε ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στο γραφείο του στην Αθήνα για την άμεση εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν στο νομό Ροδόπης από την χαλαζόπτωση της 9ης Μαΐου 2017.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κουρεμπές τόνισε στον Βουλευτή Ροδόπης ότι οι επισημάνσεις και καταγραφές από τους υπαλλήλους του ΕΛΓΑ θα ολοκληρωθούν εντός δύο ημερών. Σε διάστημα 15 ημερών θα γίνουν οι αναγγελίες ζημιών από τους ζημιωθέντες παραγωγούς για να ακολουθήσουν οι εξατομικευμένες εκτιμήσεις ζημιών από τους εποχιακούς και τακτικούς υπαλλήλους του ΕΛΓΑ. 

Ο Βουλευτής επεσήμανε στον Διοικητή ότι παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στις εξατομικευμένες εκτιμήσεις από τους υπαλλήλους εξαιτίας των άλυτων προβλημάτων του φορέα τους. Ζήτησε να σταλούν άμεσα από άλλους Νομούς εποχιακοί γεωπόνοι στον Νομό Ροδόπης προκειμένου οι εκτιμήσεις να καταστούν δίκαιες και άμεσες για να γίνει σωστή αποτίμηση ζημιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ζημιές, ιδίως στα κεράσια, ανέρχονται σε ποσοστό 100%.

Ο Διοικητής δεσμεύτηκε γι’ αυτό και τόνισε ότι αφού ολοκληρωθούν οι  εκτιμήσεις οι πρώτες πληρωμές αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τον Οκτώβρη του 2017.
Παράλληλα ο Ιλχάν Αχμέτ, ενημερώθηκε από τον κ. Κουρεμπέ, ότι σήμερα, Πέμπτη 11 Μαΐου 2017, επίκεινται πληρωμές αποζημιώσεων σε 480 περίπου παραγωγούς του Νομού Ροδόπης συνολικού ύψους 420.000 ευρώ, που αφορούν σε ζημιές της περιόδου Μαΐου, Ιουνίου και Αυγούστου 2016 από χαλαζόπτωση, πλημμύρες, αγριόχοιρους στις περιοχές Σάλπης, Αμβροσίας, Ιάσμου, Προσκυνητών, Νέας Καλλίστης κι Αγίων Θεοδώρων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.