«Μουσεια και αμφιλεγομενες ιστοριες»

Την Τετάρτη 17 Μαΐου στην Ξάνθη και την Παρασκευή 19 Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη

«Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται» τιτλοφορούνται οι δύο εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 17 Μαΐου και ώρα 20.00 στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης και την Παρασκευή 19 Μαΐου και ώρα 20.00 στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης με υπεύθυνη υλοποιήσης και παρουσίασης την κ. Κική Χριστοδούλου, ιστορικό τέχνης-μουσειολόγο.

Όπως αναφέρει η ίδια για το περιεχόμενο των δύο εκδηλώσεων σε γραπτό της μήνυμα «το θέμα της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων που προτείνεται για το 2017 από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) μας προκαλεί να δούμε τους εαυτούς μας στον καθρέφτη. Ν’ ανακαλύψουμε και να αποκαλύψουμε ιστορίες που πονάνε. Υπάρχουν στις μικρές μας πόλεις; Αν ναι, αντέχουμε να τις συζητήσουμε και να τις προβάλουμε; Και τέλος, να διαπιστώσουμε πόσο και πως μπορούν να συμβάλουν τα μουσεία στον εντοπισμό, την προβολή και την εξοικείωση με τα κακώς κείμενα της ιστορίας και της κοινωνίας μας. Το θέμα της ΔΗΜ για το 2017 έχει ανάγκη τη συμμετοχή του κοινού και τη διάδραση. Για το λόγο αυτό, η παρουσίαση θα περιοριστεί στον αριθμό των 20 συμμετεχόντων!

Info
Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να δώσουν όνομα και αριθμό τηλεφώνου (ή mail) επικοινωνίας και τον ακριβή αριθμό ενδιαφερόμενων στα τηλέφωνα:
Ξάνθη: 2541025421
Αλεξανδρούπολη: 2551028926

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.