70 καλλιτεχνες εκθετουν τα εργα τους στην Εκθεση Θρακων Καλλιτεχνων

Σε «πρωταγωνιστικό ρόλο» ο Σύλλογος Καλλιτεχνών «Αθηνίων»

Περισσότερους από 70 καλλιτέχνες και 120 έργα, συνθέτουν την φετινή Έκθεση ζωγραφικής των Θρακών Καλλιτεχνών τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης.
 
Πρόκειται για την 7η χρονιά υλοποίησης της έκθεσης αυτής, η οποία εντάσσεται κάθε χρόνο στις εορτές των Ελευθερίων και πραγματοποιείται «παραδοσιακά» στο υπόγειο του Ιδρύματος Παπανικολάου.
 

Έτσι και φέτος τα εγκαίνια της φετινής έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει έως και τις 14 Μαΐου, έλαβαν χώρα παρουσία του συνόλου των ντόπιων καλλιτεχνών τα έργα των οποίων εκτίθενται στην έκθεση, και τα οποία δεν περιορίζονται στην τέχνη της ζωγραφικής, αλλά αφορούν και σε έργα γλυπτικής, χειροποίητα κοσμήματα, βιτρό κ.ο.κ.
 
Για την πολύτιμη συνεισφορά της εν λόγω διοργάνωσης στον θεσμό των Ελευθερίων, κάθε χρόνο, έκανε λόγο η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου, η οποία αναφέρθηκε στις αυξημένες φέτος συμμετοχές καλλιτεχνών, αλλά και στον βασικό ρόλο του Συλλόγου «Αθηνίων», ευχόμενη «να είναι όλοι καλά και να δημιουργούν,  ούτως ώστε να μπορούμε και εμείς, οι μη έχοντες σχέση με την καλλιτεχνία, να απολαμβάνουμε τις δημιουργίες τους και να μαθαίνουμε από αυτούς».
 

Για την συμμετοχή του Συλλόγου «Αθηνίων» μίλησε και ο πρόεδρός του κ. Άρης Ασσαριωτάκης για να επισημάνει πως τα έργα των μελών του συλλόγου καλύπτουν το ποσοστό της τάξεως του 80-85% των εκθεμάτων, μετρώντας περισσότερα από 90 εκθέματα που δημιουργήθηκαν στις τάξεις του «Αθηνίων». Η επιτυχία άλλωστε του Συλλόγου όπως επεσήμανε ο ίδιος δεν έγκειται μόνο στις πολλές συμμετοχές αλλά και στην αύξηση των καλλιτεχνικών τμημάτων που λειτουργεί ο Σύλλογος, ευχόμενος η εξέλιξη αυτή του Συλλόγου να συνεχιστεί και στο μέλλον. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.