Αναμεσα στα καλυτερα του κοσμου το ελαιολαδο του Ελαιοκομικου Συνεταιρισμου Μαρωνειας

Απέσπασε το Χρυσό Βραβείο Ποιότητας Ελαιολάδου σε διεθνή διαγωνισμό στο Λονδίνο

Το Χρυσό Βραβείο Ποιότητας Ελαιολάδου κατέκτησε το Ελαιόλαδο του Ελαιοκομικού Συνεταιρισμού Μαρώνειας στον Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου – Λονδίνο 2017, επιβεβαιώνοντας τις δυνατότητες που έχει αν αποτελέσει ένα δυναμικό εξαγώγιμο προϊόν της περιοχής μας.
 
Άλλωστε ο Συνεταιρισμός κάνει συνεχή προσπάθεια να βελτιώσει και να επεκτείνει τις δραστηριότητές του, βρισκόμενος στο τελευταίο στάδιο της κατασκευής του συσκευαστηρίου του, στο οποίο θα εμφιαλωθεί το φετινό λάδι, ενώ πέρα από τους διεθνείς διαγωνισμούς έχει κάνει άνοιγμα σε Ιαπωνία, Ρωσία και Καναδά ελπίζοντας να βρει νέες αγορές. 

Βελτίωση για το ελαιόλαδο της Μαρώνειας 

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που το λάδι του Συνεταιρισμού συμμετείχε στον διαγωνισμό αυτό στο Λονδίνο, σημείωσε εκ μέρους του Συλλόγου ο κ. Παναγιώτης Μαργαρίτης, που τόνισε πως πέρυσι, συμμετέχοντας στην ίδια κατηγορία, είχε λάβει το χάλκινο βραβείο.
 
Φέτος όμως ανάμεσα σε ελαιόλαδα από όλο τον κόσμο το μαρωνίτικο ελαιόλαδο κατάφερε να συγκεντρώσει υψηλή βαθμολογία, με αποτέλεσμα να τοποθετηθεί ανάμεσα στα καλυτέρα του είδους, κάτι που, όπως σημείωσε ο κ. Μαργαρίτης, δείχνει ότι το προϊόν έχει μια αξία, την οποία και οι ίδιοι μαθαίνουν καλύτερα κάθε χρόνο και αναδεικνύουν.
 

«Αυτό που έλειπε από την περιοχή είναι ότι δεν είχαμε ασχοληθεί με το προϊόν, ώστε να ξέρουμε σε ποιο επίπεδο μπορεί να φτάσει, πόσο υψηλή δηλαδή είναι η ποιότητά του και η γευστική του δυναμική» σημείωσε, τονίζοντας πως το τελευταίο διάστημα, τόσο με τις αναλύσεις όσο και με τις διακρίσεις στους διαγωνισμούς, το προϊόν αποκτά μια προστιθέμενη αξία και στην περιοχή.
 
Το συγκεκριμένο λάδι παράγεται αποκλειστικά από τη μαρωνίτικη ποικιλία, χωρίς την προσθήκη άλλων ποικιλιών ελαιόκαρπου, και έτσι έχουν καλύτερο έλεγχο στην ποιότητα, ενώ ακολουθούν και ολοκληρωμένη διαχείριση ώστε να κρατήσουν τα βέλτιστα χαρακτηριστικά του προϊόντος.

Ολοκληρώνεται το συσκευαστήριο 

Το επόμενο βήμα για το Συνεταιρισμό θα είναι η ολοκλήρωση του συσκευαστήριου ελαιόλαδου, στο οποίο έχει χορηγηθεί εξοπλισμός για την τυποποίηση ελαιόλαδου από την «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και πάσης Ελλάδος.
 
Ο Συνεταιρισμός προχώρησε στην ανακαίνιση ενός τμήματος που διαθέτουν στην Μαρώνεια, προσαρμόζοντάς το στις υγειονομικές απαιτήσεις της νομοθεσίας, με τον έλεγχο να έχει γίνει ήδη από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους ίδιους να περιμένουν την αδειοδότηση για να αρχίσουν να λειτουργούν, θεωρώντας πως θα προλάβουν την τυποποίηση της φετινής σοδειάς. Αυτό θα τους βοηθήσει να έχουν καλύτερο έλεγχο της διαδικασίας, ενώ προχωρούν και στην έκδοση ISO, που ελπίζουν πως θα τους βοηθήσει στην εξαγωγική τους δραστηριότητα, που προς το παρόν δεν είναι πολύ μεγάλη, όμως ελπίζουν ότι σταδιακά, όσο και αυτοί βελτιώνουν την λειτουργία και το προϊόν, να μεγαλώσει σταδιακά.
 
«Το θέμα είναι να καταφέρουμε να γίνει γνωστό το προϊόν μας έξω. Το ότι είναι εξαιρετικό είναι ήδη γνωστό στην περιοχή μας, σκοπός μας είναι να το μάθουν στο εξωτερικό» σημείωσε ο κ. Μαργαρίτης, που τόνισε πως έχουν στείλει δείγματα σε Ιαπωνία, Καναδά και Ρωσία, και θα συνεχίσουν τις επαφές για να μετρήσουν το ενδιαφέρον που υπάρχει με την ελπίδα ότι θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα από αυτό το ενδιαφέρον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.