Η επιτυχια φανηκε στο… γελιο

Κατάμεστο και τις δύο μέρες το ΡΕΞ στην παράσταση «Οι Ηλίθιοι» από το εφηβικό τμήμα του θεατρικού εργαστηρίου «Επί Σκηνής»

Κατάμεστο ήταν το Πολιτιστικό Κύτταρο (πρώην ΡΕΞ) το διήμερο 11 και 12 Μαΐου που πέρασε. Υπαίτιο της πολυκοσμίας αυτής, τα μέλη του εφηβικού τμήματος του Θεατρικού εργαστηρίου «Επί σκηνής» που παρουσίασαν την επίκαιρη ξεκαρδιστική κωμωδία του Νηλ Σάιμον «Οι Ηλίθιοι».

Οι κ.κ.  Κωνσταντίνος Κολάτσος, Θωμάς Αλμπανίδης, Ιωάννα Προυσανίδου, Αδάμ Αλντάλης, Γιάννης Γιανναράκης, Ασλή Μουσταφά, Ηλέκτρα Τόλκα, Χρήστος Δαλκυριάδης, Έλενα Αρσένογλου και Νικόλ Καραμάνη ανέβηκαν στη σκηνή του Πολιτιστικού Κυττάρου, παρουσιάζοντας μία άκρως επιτυχημένη και άρτια παραγωγή του γνωστού έργου του Νηλ Σάιμον, με την επιτυχία της παράστασης να κρίνεται στο γέλιο του κοινού που στην κυριολεξία δεν σταμάτησε καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Μυρσίνη Λαντζουράκη «Το μήνυμα του έργου ότι μόνο με μία σωστή εκπαίδευση μπορεί κάποιος να έχει άποψη» 

Στην ανταπόκριση του κόσμου, αναφέρθηκε και η σκηνοθέτης της παράστασης και υπεύθυνη του θεατρικού εργαστηρίου «Επί Σκηνής» κ. Μυρσίνη Λαντζουράκη, η οποία μιλώντας στον «ΠτΘ» θέλησε να ευχαριστήσει τους θεατούς και αθέατους συντελεστές της παράστασης, μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Γιάννης Καραγκιουλμέζης και Νίκος Μαυρίδης, το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής για την άψογη, όπως την χαρακτήρισε, έως τώρα συνεργασία τους αλλά και το κοινό, η παρουσία του οποίου είχε διττή σημασία καθώς τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν στο ΕΕΕΚ Κομοτηνής.
 

«Το εφηβικό μας τμήμα έχει ήδη το δικό του κοινό, ήδη από πέρυσι με την παράσταση για τα άπαντα του Σαίξπηρ» τόνισε η ίδια για να επισημάνει πως «πρόκειται για παιδιά που ασχολούνται χρόνια με το θέατρο. Φέτος δουλέψαμε με πολύ κέφι την κωμωδία αυτή και ήταν ένα έργο που άγγιξε τα παιδιά. Συζητήσαμε πάρα πολύ πάνω σε αυτό,  το τι σημαίνει και ποια είναι η ουσία της παράστασης. Ο κόσμος καμιά φορά επηρεασμένος από το σύστημα, την κοινωνία, τα όσα πλασάρονται στα ΜΜΕ, φοράει παρωπίδες και δεν αντιλαμβάνεται ή δεν θέλει να σκεφτεί παραπάνω κάποια γεγονότα, να τα επεξεργαστεί και να δει αν αληθεύουν ή όχι, να δει την πραγματικότητα μέσα από αυτά. Αυτό στην ουσία αναφέρει το έργο αυτό και φυσικά βγαίνει απ’ όλο το έργο, ότι μόνο με μία σωστή εκπαίδευση μπορεί κάποιος να έχει άποψη, να γνωρίζει, να ψάχνει και να ανακαλύπτει την ουσία των πραγμάτων   και όχι αυτό που κάθε φορά του δίνει κάποιος έτοιμο».
 

Η ίδια δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την ανταπόκριση των μαθητών και των μαθητριών της στις απαιτήσεις της παράστασης, σημειώνοντας πως τα ίδια τα παιδιά, κατά τη διάρκεια των προβών πρότειναν πράγματα, μετουσιώνοντας την παράσταση σε ένα αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς, μέσα από το οποίο «διασκεδάσαμε, ψυχαγωγηθήκαμε και προβληματιστήκαμε» όπως τόνισε. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.