Στο Υπερταμειο η ΒΙΠΕ Κομοτηνης, το Βιοτεχνικο Παρκο Σαπων και οι αλυκες στη Μεση

Μέσα από τη μεταβίβαση στην ΕΔΗΣ της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ και της «Ελληνικές Αλυκές ΑΕ»

Άλλες οκτώ κρατικές επιχειρήσεις μεταβιβάζονται στην Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ) του υπερταμείου σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο που έρχεται αυτές τις μέρες προς ψήφιση στη Βουλή, μεταξύ των οποίων η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε., στην οποία ανήκουν η Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής και το Βιοτεχνικό Πάρκο Σαπών, και η εταιρία Ελληνικές Αλυκές Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται και στη Μέση της Ροδόπης.
 
Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο (άρθρο 81), οι επιχειρήσεις, μαζί με τις Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε. (ΔΑΑ), Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ), Οργανισμός Κεντρικών Αγορών & Αλιείας Α.Ε. (ΟΚΑΑ), Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης Α.Ε. (ΚΑΘ), ΔΕΘ-Helexpo A.E., Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε. (ΚΑΕ) θα μεταβιβαστούν, είτε εξ’ ολοκλήρου είτε οι συμμετοχές του Ελληνικού Δημοσίου σ’ αυτές, «αυτοδικαίως και χωρίς αντάλλαγμα» στην ΕΔΗΣ, κατά την καταχώρηση της τελευταίας στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ).
 
Αυτό σημαίνει πως το 35% που κατέχει σήμερα το Δημόσιο στην ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ και το 55,19% των Ελληνικών Αλυκών θα περάσει στο Υπερταμείο προς αξιοποίηση.
 
Το ίδιο θα ισχύσει και για τις άλλες ΔΕΚΟ, για τις οποίες έχει αποφασιστεί παλαιότερα η μεταβίβασή τους στην ΕΔΗΣ, αλλά δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.