Πεντε συλληψεις σε Κομοτηνη, Αλεξανδρουπολη και Ξανθη για ναρκωτικα

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες κάνναβης, κοκαΐνης, ηρωίνης και λαθραίου καπνού

Συνελήφθησαν την Τετάρτη, στην Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και την Ξάνθη, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης και Ξάνθης, πέντε άτομα, ηλικίας 41, 35, 37, 30 (άντρες) και 33 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί τελωνειακού κώδικα κατά περίπτωση. 
 
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί της Τετάρτης, στην Αλεξανδρούπολη, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, συνέλαβαν τον 35χρονο, διότι βρέθηκαν στην κατοχή και την οικία του, 2 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 38,5 γραμμαρίων, 2 νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν θρυμματισμένα ναρκωτικά δισκία, συνολικού βάρους 5,1 γραμμαρίων, 2 νάιλον συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους 100 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί, 1 μεταλλικός τρίφτης και το χρηματικό ποσό των 95 ευρώ.
 
Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στην Κομοτηνή, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για διακίνηση ναρκωτικών, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, συνέλαβαν τον 30χρονο, διότι, μεταξύ άλλων, τον εντόπισαν να κατέχει στην οικία του 1 νάιλον συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), βάρους 3,8 γραμμαρίων, 1 νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα κοκαΐνης, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 1 γκλοπ και το χρηματικό ποσό των 370 ευρώ.
 
Στην τρίτη περίπτωση, το πρωί της ίδιας ημέρας, στην Κομοτηνή, συνελήφθη από τους παραπάνω αστυνομικούς η 33χρονη, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που επέβαινε, βρέθηκε, 1 νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα).
 
Στην τέταρτη περίπτωση, το απόγευμα της Τετάρτης, στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, ο 37χρονος, διότι εντοπίστηκε να κατέχει 1 συσκευασία με μικροποσότητα  ηρωίνης και 1 συσκευασία με μικροποσότητα  ακατέργαστης κάνναβης.
 
Στην πέμπτη περίπτωση, το ίδιο βράδυ, στην Κομοτηνή, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον 41χρονο, διότι κατείχε μικροποσότητα ναρκωτική ουσίας.
 
Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης και τα Τμήματα Ασφάλειας Κομοτηνής και Ξάνθης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.