Συσκεψη με Φορεις και Υπηρεσιες για συντονισμο δρασης στην καταπολεμηση των κουνουπιων στην Αντιπεριφερεια Ροδοπης

Πέντε επίγεια συνεργεία θα πραγματοποιήσουν μέχρι τον Οκτώβριο τουλάχιστον 660 περιφορές

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 17 Μαΐου στην αίθουσα «Γεώργιος Παυλίδης» σύσκεψη με στόχο την ενημέρωση και τον συντονισμό των δράσεων των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και των πολιτών της ΠΕ Ροδόπης, ώστε με τη συμβολή όλων να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα των εργασιών του προγράμματος καταπολέμησης.
 
Συντονιστής ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο οποίος στάθηκε στην σημαντικότητα της συνεργασίας όλων των φορέων για καλύτερα αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, αφού έκανε έναν απολογισμό για τις μέχρι στιγμής δράσεις και τους αεροψεκασμούς, τόνισε πως κύριος στόχος είναι «η προστασία της δημόσιας υγείας, η  βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών κατά τη θερινή περίοδο μέσω της μείωσης από την όχληση των κουνουπιών και η  διαμόρφωση συνθηκών που να μην εμποδίζεται η τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας» ενώ επισήμανε πως «σκοπός της σύσκεψης είναι ο πρόωρος και προληπτικός εντοπισμός του προβλήματος και η άμεση επίλυση του όπου προκύψει».
 
Στη σύσκεψη μίλησαν για το θέμα της καταπολέμησης επίσης και οι Λουκάς Γεωργίου (Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας),  Χρήστος Τερτσούδης(Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας) και Νικόλαος Κολάτσος (Αν.Προϊστάμενος Τμήματος Φυτικής και Ζωϊκής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας ΠΑΜ-Θ) ενώ παρόντες ήταν οι Κώστας Κινατζίδης (Υπεύθυνος των αεροψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών) και Αχμέτ Ιμπράμ (Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διοίκησης και Διαφάνειας).
 

Γνωστοποιήθηκε στους παρευρισκόμενους επιπλέον πως στην ΠΕ Ροδόπης έχει συσταθεί μια τριμελής επιτροπή με στόχο την καλύτερη και άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών ενώ μέχρι τον Οκτώβριο θα απασχολούνται σχεδόν καθημερινά πέντε επίγεια συνεργεία (2 ατόμων το κάθε ένα), τα οποία θα πραγματοποιήσουν τουλάχιστον 660 περιφορές σε οικισμούς αλλά και στο περιαστικό, αγροτικό και φυσικό περιβάλλον.
 
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε μια παρουσίαση από τον κ. Λουκά Γεωργίου για τον κύκλο ζωής των κουνουπιών, το οργανόγραμμα του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και τις μέχρι στιγμής δράσεις που έχουν γίνει ενώ επισημάνθηκαν και οι τρόποι ατομικής πρόληψης του προβλήματος των κουνουπιών.
 
Παρόντες στην σύσκεψη ήταν εκπρόσωποι από τον Δήμο Κομοτηνής, Μαρωνείας-Σαπών και Αρριανών, την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, την Πυροσβεστική Ροδόπης, την 21η και 29η Ταξιαρχία, την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Ροδόπης, την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Ροδόπης, την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων ΠΕ Ροδόπης και του Νοσοκομείου Κομοτηνής.
 
Να θυμίσουμε για τους ενδιαφερόμενους ότι το εβδομαδιαίο πρόγραμμα ψεκασμών δημοσιοποιείται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας κάθε Δευτέρα.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.