Την Κυριακη 21 Μαιου οι εκδηλωσεις μνημης της γενοκτονιας των Ελληνων του Ποντου

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Την Κυριακή 21 Μαΐου θα λάβουν χώρα οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του υπουργείου εσωτερικών και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
 
Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να τονίσουν ιδιαίτερα και να υπενθυμίσουν τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκησαν από το 1916 έως και το 1923 και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ποντίων σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που εξέδωσε η Περιφέρεια ΑΜΘ στην Κομοτηνή θα λάβουν χώρα την Κυριακή οι ακόλουθες εκδηλώσεις:
 
Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών του νομού, από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι και την δύση του ηλίου της 21ης Μαΐου 2017.
 
Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 21ης Μαΐου 2017 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.
 
 
08:00 Επίσημη έπαρση της σημαίας  στο χώρο του Ηρώου παρουσία αρχών με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής της ΧΧΙ ΤΘΤ και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος.
 
10:30 Επιμνημόσυνη Δέηση  στον   Ιερό   Μητροπολιτικό   Ναό   Κοιμήσεως   της Θεοτόκου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας.
 
11:00 Κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Μητροπολίτου Τραπεζούντος Χρύσανθου (στην Πλατεία του Αυτοκράτορα Θεοδοσίου, έναντι του ναού), από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, τον Δ/ντή Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης ΑΜΘ, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜΘ, εκπροσώπους Πολιτικών Κομμάτων, εκπροσώπους Ποντιακών Ομοσπονδιών και των Παλιννοστούντων, καθώς και από όποιον Εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου επιθυμεί να τιμήσει την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
 
Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού.
 
Τιμές θα αποδώσει τιμητικό στρατιωτικό άγημα και η στρατιωτική μουσική.
 
20:05  Υποστολή της σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης, με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.