Το κινηματογραφικο «μενου» της εβδομαδας

«Alien: Covenant» και «Βασιλιάς Αρθούρος: Ο θρύλος του σπαθιού» οι προτεινόμενες ταινίες της εβδομάδας

Μία νέα ταινία περιλαμβάνει για αυτή την εβδομάδα το κινηματογραφικό μενού στο Odeon Kosmopolis. Πρόκειται για την περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας του Ρίντλεϊ Σκοτ «Alien: Covenant», το δεύτερο μέρος της prequel τριλογίας που ξεκίνησε με το «Προμηθέας», στο σύμπαν που δημιούργησε ο ίδιος πίσω στο 1977 με το «Alien», ένα από τα πιο σημαντικά έργα επιστημονικής φαντασίας σε ολόκληρη την ιστορία του κινηματογράφου.
 
Παράλληλα και αυτή την εβδομάδα συνεχίζονται οι προβολές της περιπέτειας «Βασιλιάς Αρθούρος: Ο θρύλος του σπαθιού» υπό τη διαφορετικό ματιά του Γκάι Ρίτσι, του καθηλωτικού ψυχολογικού θρίλερ μυστηρίου «Η 9η ζωή του Λούι Νταξ», δια χειρός του εξπέρ του τρόμου, Αλεξάντρ Αζά και της περιπέτειας φαντασίας «Φύλακες του γαλαξία 2»της Marvel.
 
Επίσης για τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους λάτρεις του είδους το σαββατοκύριακο θα προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες της Κομοτηνής η ταινία κινουμένων σχεδίων «Αρχηγός από κούνια». 

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών για αυτή την εβδομάδα στο Odeon Kosmopolis περιλαμβάνει: 

«Alien: Covenant»

Με προορισμό έναν απομακρυσμένο πλανήτη σε ένα μακρινό σημείο του γαλαξία, το πλήρωμα του αποικιακού πλοίου Covenant νομίζει ότι ανακαλύπτει έναν αχαρτογράφητο παράδεισο, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν σκοτεινό, επικίνδυνο κόσμο. Ο μόνος κάτοικος αυτού είναι ο «συνθετικός» Ντέιβιντ, επιζών της καταδικασμένης αποστολής Προμηθέας. 
 
Βασιλιάς Αρθούρος: Ο θρύλος του σπαθιού

Ο νεαρός Αρθούρος τρέχει στα σκοτεινά σοκάκια του Λοντόνιουμ με την παρέα του, χωρίς να γνωρίζει για την αριστοκρατική του καταγωγή, μέχρι που αρπάζει στα χέρια του το μυθικό σπαθί Εξκάλιμπερ. Τότε, ωριμάζει και γίνεται κομμάτι της αντίστασης, στην οποία συμμετέχει μια αινιγματική γυναίκα με το όνομα Γκουίνεβιρ, και πρέπει να γίνει δάσκαλος στην ξιφομαχία, να παλέψει με τους δαίμονες του, αλλά και να ενώσει τον λαό του κατά του τύραννου Βόρτιγκερν. Αυτός ο άντρας κάποτε σκότωσε τους γονείς του και έκλεψε από τον Αρθούρο το στέμμα για να γίνει βασιλιάς. 

Η 9η ζωή του Λούι Νταξ

Αφού επιβιώνει από εννιά παραλίγο θανατηφόρα ατυχήματα κατά τη διάρκεια της άτυχης ζωής του, ο Λούις Ντραξ πέφτει από έναν απόκρημνο λόφο στα ένατα γενέθλια του. Καθώς η αστυνομία ερευνά τα αίτια της παραλίγο θανατηφόρας πτώσης του και το ποιόν του βίαιου πατέρα του, Πίτερ, ο αναγνωρισμένος νευρολόγος Δρ Άλαν Πασκάλ χρησιμοποιεί ανορθόδοξες τεχνικές για να διεισδύσει στο ασυνείδητο του παιδιού, και να ανακαλύψει τα αίτια που τον έχουν οδηγήσει σε όλα αυτά. Αλλά καθώς βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στα μυστήρια του Λούις, ο γιατρός βρίσκεται ερωτευμένος με τη μητέρα του παιδιού, τη Νάταλι. Κι ενώ νέα στοιχεία βγαίνουν στο φως, μια σοκαριστική αποκάλυψη αλλάζει τη μοίρα του Λούις Ντραξ και όλων όσων βρίσκονται γύρω του. 

Φύλακες του γαλαξία 2

Δύο μήνες μετά τα γνωστά γεγονότα, οι Φύλακες παλεύουν να διατηρήσουν ενωμένη τη νέα τους οικογένεια, καθώς ξεσκεπάζουν τα μυστήρια της αληθινής καταγωγής του Πίτερ Κουίλ. Παλιές έχθρες γίνονται νέες συμμαχίες και το ταξίδι στο σύμπαν συνεχίζεται.  

Μόνο σήμερα και αύριο 

Αρχηγός από κούνια

Ο 7χρονος Τιμ περνάει ζωή χαρισάμενη, τρισευτυχισμένος με τους γονείς του. Όταν όμως καταφθάνει στο σπίτι τους με ταξί ένα μωρό, φορώντας κοστούμι και κουβαλώντας χαρτοφύλακα, όλος ο κόσμος του Τιμ ανατρέπεται. Σύντομα, ο αδελφικός ανταγωνισμός παραμερίζεται αναγκαστικά όταν ο τελευταίος ανακαλύπτει ότι ο μικρός αδελφός του είναι στη πραγματικότητα ένας κατάσκοπος σε μια μυστική κρυφή αποστολή και ότι μόνο αυτός μπορεί να τον βοηθήσει να τα βγάλει πέρα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.