Κινητοποιησεων συνεχεια για τους εργαζομενους στους Δημους

Συμβασιούχοι καθαριότητας, εργαζόμενοι στους Παιδικούς σταθμούς και άλλοι Δημοτικοί υπάλληλοι διαμαρτυρήθηκαν στην Κομοτηνή

Με κύρια αιχμή τα θέματα των συμβασιούχων καθαριότητας και των εργαζομένων  στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κομοτηνή το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου, πρώτη ημέρα της 48ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕ ΟΤΑ.
 
Συμβασιούχοι της καθαριότητας, εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς αλλά και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Δημαρχείο για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που ακολουθείται και να ζητήσουν σταθερή δουλειά και να σταματήσουν τα πειράματα με τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 

Από το 2003 δουλεύει στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κομοτηνής με συμβάσεις η κ. Αμαλία Εξάρχου, η οποία σημείωσε πως συμμετέχουν στην κινητοποίηση γιατί μετά την εξαγγελία του Υπουργού Παιδείας για υποχρεωτική φοίτηση των προνηπίων στα νηπιαγωγεία, θα υπάρξει συρρίκνωση των παιδικών σταθμών, με αποτέλεσμα να μείνουν πολλοί από τους 80 περίπου συμβασιούχους εργαζόμενους σε αυτούς στο δρόμο.
 
«Δεν υπάρχει η ελεύθερη βούληση των γονέων αν θα πάνε τα παιδιά σε σχολείο ή παιδικό σταθμό, που παρέχουν σίτιση, καθαριότητα και άλλε παροχές, που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν στα νηπιαγωγεία» σημείωσε η κ. Εξάρχου, ζητώντας μόνιμη και σταθερή εργασία. «Δεν μπορεί εδώ και 14 χρόνια, που δουλεύουν πάρα πολλοί με συμβάσεις, ενώ παρέχουμε αναγκαία δουλειά στους σταθμούς, να εκκρεμεί η κατάσταση εδώ και τόσα χρόνια» κατέληξε.
 

Στα πολλά προβλήματα που έχει δημιουργήσει το γεγονός ότι εργάζονται απλήρωτοι για τουλάχιστον πέντε μήνες, και κάποιοι από αυτούς περισσότερο, στάθηκε από την πλευρά των συμβασιούχων ο κ. Γιάννης Στουμπάς, επισημαίνοντας πως παρόλα αυτά συνεχίζουν καθημερινά την εργασία τους.
 
Όμως παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, ότι θα βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα, δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό, και για αυτό ζητούν να σταματήσει το παιχνίδι μετάθεσης ευθυνών ανάμεσα στην κυβέρνηση, τους δημάρχους και το ελεγκτικό συνέδριο, που δεν οδηγεί πουθενά, και απαιτούν να δοθεί τώρα λύση και να πληρωθούν όλοι άμεσα, κάτι για το οποίο θα συνεχίσουν τον αγώνα για σταθερή εργασία και πληρωμή με πλήρη δικαιώματα.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως τη Δευτέρα γινόταν και η εκδίκαση της προσφυγής των συμβασιούχων για καταβολή των δεδουλευμένων τους, με την απόφαση να αναμένεται σε δεύτερο χρόνο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.