2ο Κomorun – Αστικα Κομοτηνης: Στεφθηκε με επιτυχια χαρη στο «τρεξιμο» 500 και πλεον συμμετεχοντων (+Gallery)

408 δρομείς και πάνω από 100 εθελοντές έκαναν πραγματικότητα τη φετινή επιτυχημένη διοργάνωση

408 δρομείς έδωσαν το παρών στο 2ο Komorun – Αστικά Κομοτηνής που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 21 Μαΐου στο πλαίσιο του 25ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΣΕΦΑΑ.
 
Το φετινό δεύτερο Komorun που διοργανώθηκε σε συνεργασία της ΣΕΦΑΑ, του Δήμου Κομοτηνής και του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «Ηρόδικος» συγκέντρωσε περισσότερους δρομείς από την περσινή διοργάνωση, ωστόσο το σημαντικότερο όλων είναι ότι κατάφερε να εξελιχτεί ως διοργάνωση, με το σύνολο των συμμετεχόντων να υπογραμμίζουν την αρτιότητά της.
 

Δύο διαδρομές, ένας Ημιμαραθώνιος 21 χλμ και ένας δρόμος Μαζικής Συμμετοχής 5 χλμ  συνέθεσαν την φετινή διοργάνωση η οποία αγκαλιάστηκε από το σύνολο της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας, και τους φίλους του δρομικού κινήματος της περιοχής μας που όπως αποδεικνύεται μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο.
 
Ξεκινώντας η πρώτη από την κεντρική πλατεία της Κομοτηνής και η δεύτερη από την είσοδο του ΤΕΦΑΑ στην κεντρική πανεπιστημιούπολη του ΔΠΘ, με κοινό τερματισμό στην πλατεία Κομοτηνής, και οι δύο διαδρομές στέφθηκαν από επιτυχία για το σύνολο των συμμετεχόντων, κυρίως χάρη στην πολύτιμη συμμετοχή των εθελοντών που βρίσκονταν στο πλευρό των δρομέων εμψυχώνοντάς τους και καθοδηγώντας τους σε όλη την διαδρομή.
 
Πρώτος στον αγώνα των 21χλμ που πραγματοποιήθηκε το πρωί – την εκκίνηση σήμαναν ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης και η Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑ κ. Μαρία Μιχαλοπούλου-  αναδείχθηκε ο κ. Διαμαντής Γεωργαλάς με τον εντυπωσιακό χρόνο 1:17:33, δεύτερος ο κ. Χαράλαμπος Βούλκος με χρόνο 1:23:12 και τρίτος ο κ. Φώτης Μουρατίδης με μόλις 3 λεπτά περισσότερα, ήτοι 1:26:29.
 

Ο Ιταλός Allesandro Santuz ο οποίος βρέθηκε στην Κομοτηνή για να παρακολουθήσει τις εργασίες του 25ου συνεδρίου της ΣΕΦΑΑ έκοψε πρώτος την κορδέλα των 5 χλμ. με χρόνο 17:15, για να ακολουθήσουν ο κ. Παντελής Φάλης με 18:22 και ο κ. Κωνσταντίνος Βαφειάδης με χρόνο 18:32.

Βασικός στόχος των διοργανωτών ήταν η συμμετοχή όλου του κόσμου, για την ανάπτυξη του δρομικού κινήματος. Ένας στόχος που επετεύχθη στο έπακρο αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι στο φετινό Komorun συμμετείχαν δρομείς όλων των ηλικιών, από 9 έως και 71 ετών, άντρες, γυναίκες και παιδιά, μεμονωμένα, σε ομάδες, ζευγάρια αλλά και οικογένειες.
 
Μια διοργάνωση για την οποία «έτρεξαν» πολλοί και στην οποία έτρεξαν πολλοί, θέτοντας συλλογικά τις βάσεις για μια ακόμα καλύτερη διοργάνωση του χρόνου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.