«Το σακακι που βελαζει» απο το εργαστηρι «Επι Σκηνης»

Το θεατρικό έργο για τον παραλογισμό της γραφειοκρατίας παρουσίασε το τμήμα ενηλίκων του εργαστηρίου

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κοινού ολοκλήρωσε τις παραστάσεις του την Δευτέρα 22 Μαΐου το τμήμα ενηλίκων του θεατρικού εργαστηρίου «Επί Σκηνής», που παρουσίασε το θεατρικό έργο του Στανισλάβ Στρατίεβ «Το σακάκι που βελάζει» το Σάββατο 20, Κυριακή 21 και Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.
 
Το κοινό για ακόμα μια φορά αγκάλιασε την παράσταση, παρακολουθώντας ένα πολύ επίκαιρο έργο για την γραφειοκρατία και τον κυκεώνα της κρατικής μηχανής, από τον οποίο δύσκολα μπορεί κανείς να ξεμπλέξει.
 

Η προετοιμασία για την παράσταση ξεκίνησε το Νοέμβριο, σημείωσε η υπεύθυνη του εργαστηρίου κ. Μυρσίνη Λαντζουράκη, με τους συντελεστές της να δουλεύουν το έργο μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια, παρουσιάζοντας μια σουρεαλιστική εκδοχή του διάσημου έργου του Βούλγαρου θεατρικού συγγραφέα, και μία πραγματικότητα απόλυτα ελληνική και πολλές φορές γνώριμη για τους θεατές του. Το έργο αποτυπώνει τις περιπέτειες στις οποίες μπαίνει ο ήρωας, ο οποίος το μόνο που ήθελε, ήταν να κουρέψει το σακάκι του, αλλά μπαίνει σε ένα λαβύρινθο γραφειοκρατίας, μιας και για το κράτος, το σακάκι που κούρεψε, δηλώθηκε σαν πρόβατο, αντιμετωπίζοντας παράλογες, παράδοξες και παραδόξως γνωστές σε πολλούς καταστάσεις.
 

Το εργαστήρι συνεχίζει τις παραστάσεις του το επόμενο διάστημα, με μια παράσταση στις 9 Ιουνίου από τα παιδικά τμήματα στο ΡΕΞ, και μία δεύτερη που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιουνίου, λέγεται speed date, ένα φρέσκο και νεανικό έργο που έχει γράψει ο Γιώργος Ηλιόπουλους.
 

Οι συντελεστές της παράστασης 

Σκηνοθεσία: Μυρσίνη Λαντζουράκη
Επιμέλεια Σκηνικού- Κοστουμιών: Γιάννης Καραγκιουλμέζης
Μουσική: Πάνος Αναστασίου
Επιμέλεια φωτισμού: Γιάννης Τζατζανάς
Παίζουν: Αυγίτσης Κώστας, Γεωργιάδου Βάσω, Γκίνογλου Χριστιάννα, Δέλλας Βασίλης, Ευαγγέλου Θεοπούλα, Θωμαΐδου Ζιζή, Μαυρίδης Νίκος, Σωτηροπούλου Ζωή, Φακιρίδου Γωγώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.