«ΣΥΝ-ΚΡΟΥΣΗ»: Μια αποπειρα προσεγγισης του ερωτα

Η πρώτη παρουσίαση του θεατρικού εργαστηρίου «Κύκλος»

Για κάποιους: Ο έρωτας είναι η ζωηρή έλξη μεταξύ δύο προσώπων, η οποία συνήθως σχετίζεται με την επιθυμία για συνουσία. Θεωρείται το ισχυρότερο συναίσθημα έλξης μεταξύ δύο προσώπων ή ζώων.Συμβάλλει στη διαιώνιση των ειδών και την αναπαραγωγή.

Για κάποιους άλλους: ο Έρωτας προήλθε από το «κοσμικό αυγό» που άφησε η Νύχτα στους κόλπους του Ερέβους. Υπέρ μιας κοσμογονικής καταγωγής του τίθεται και ο Ησίοδος στη Θεογονία , καθώς αναφέρει πως ο Έρωτας προήλθε από το Χάος μαζί με τη Γαία, στοιχεία επίσης χωρίς γεννήτορες.

Για εμάς: Ο Έρωτας δεν είναι τίποτα περισσότερο από ενέργεια. Στην εργασία μας πιο συγκεκριμένα, την ορίσαμε ως  ενέργεια ενεργοποίησης.
Ορισμός:

Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, που πρότεινε ο Arrhenius το 1889, για να αντιδράσουν δύο μόρια πρέπει να συγκρουστούν αποτελεσματικά. Να έχουν δηλαδή, την κατάλληλη ταχύτητα και το σωστό προσανατολισμό. Αποτέλεσμα αυτής της σύγκρουσης είναι να «σπάσουν» οι αρχικοί δεσμοί των μορίων (αντιδρώντων) και να δημιουργηθούν νέοι (των προϊόντων). Η ελάχιστη τιμή ενέργειας, που πρέπει να έχουν τα μόρια, ώστε να αντιδράσουν αποτελεσματικά, ονομάζεται ενέργεια ενεργοποίησης

Παράδειγμα:
Όταν δύο αέρια αναμιχθούν σε ένα δοχείο, τότε ο αριθμός των συγκρούσεων μεταξύ των μορίων είναι τεράστιος. Απ’ αυτές έχει υπολογιστεί ότι μόνο το 1/100000000 είναι αποτελεσματικές συγκρούσεις.

Υ.Γ. Κάτι παρόμοιο δηλαδή και με την αναπαραγωγή και το Χάος.

Τι πραγματικά συμβαίνει όμως όταν  εμφανίζεται ο έρωτας σε καταστάσεις μη φυσιολογικές; Και στην τελική ποιος το ορίζει το φυσιολογικό; Σε αυτόν τον χώρο και με αυτά τα δεδομένα ψάξαμε,ερευνήσαμε,δοκιμάσαμε.

Το αποτέλεσμα της έρευνας αυτής παρουσιάζει το προσεχές διήμερο 25 και 26 Μαΐου, στις 21:00 στο Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής, ο α’ κύκλος του θεατρικού εργαστηρίου «Κύκλος».

Μία παρουσίαση της δουλειάς που συντελείται στο πλαίσιο του εργαστηρίου καθ’ όλη τη διάρκειας της χρονιάς, από τα νεαρότερα μέλη του ήτοι τους κ.κ.Πολύβιο Χατζηκώστα,Γιώργο Κωνσταντινίδη,Γιάννη Κοτινόπουλο,Βάγια Μπασιμάκη,Έμμα Καφετζοπούλου,Εύα Τρίηρη, Λυγερή-Μαρία Μητροπούλου, Βάσω Πουλοπούλου, Μαρία Σερεφιά και Σπυριδούλα Σαλπιγγίδου.
 

Info:

«ΣΥΝ-ΚΡΟΥΣΗ»
Μία απόπειρα προσέγγισης του έρωτα

Πέμπτη 25 και Παρασκευή 26 Mαϊου

Ώρα έναρξης: 21:00

Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής

Είσοδος Ελεύθερη
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.