Τα νηπια του 2ου Νηπιαγωγειου Κομοτηνης δωριζουν τα βιβλια τους στη βιβλιοθηκη του Σισμανογλειου

Και εξοικειώνονται με το βιβλίο μέσα από πρόγραμμα προώθησης της φιλαναγνωσίας

Το 2ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής  ολοκληρώνοντας το  πρόγραμμα προώθησης της φιλαναγνωσίας  «Βιβλία σε ρόδες θα ακολουθήσω, τον μαγικό τους κόσμο θα εξερευνήσω», που υλοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2016-17 με υπεύθυνη νηπιαγωγό την κ. Αλεξάνδρα Χαραλαμποπούλου και συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς την κ. Σουλτάνα Τσιγγίδου και την κ. Ξανθούλα Καλτσίδου προχώρησε στη δωρεά βιβλίων στη νεοσύστατη βιβλιοθήκη της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Κομοτηνής την Τρίτη 23 Μαΐου 2017. 

Όπως εξήγησε σε δηλώσεις της η κ. Σουλτάνα Τσιγγίδου, προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου: 

«Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος τα νήπια μέσα από τις δραστηριότητες εξοικειώθηκαν με το βιβλίο και την ανάγνωση και τη σταδιακή εδραίωση μιας φιλικής σχέσης τους με το λογοτεχνικό βιβλίο. 
 

Κατανόησαν την ανάγκη ύπαρξης ποικιλίας και ποσότητας βιβλίων ώστε να έχουν την επιλογή να διαλέξουν όποιο βιβλίο θέλουν. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να συγκεντρωθούν βιβλία για τη δανειστική βιβλιοθήκη του νοσοκομείου ώστε τα παιδιά που νοσηλεύονται να έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο των βιβλίων.

Πρόκειται για βιβλία που έχουν διαβάσει και θέλουν να τα μοιραστούν με άλλα παιδιά.  Με τον τρόπο αυτό αναπτύσσεται το αίσθημα του εθελοντισμού και της προσφοράς αλλά και της ανακύκλωσης. Σύνθημα μας είναι: “Ένα βιβλίο θα δωρίσω/ και χαμόγελα θα χαρίσω / τα βιβλία είναι χαρά και συντροφιά/ για όλα τα παιδιά».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.