Πρεμιερα σημερα για τη θεατρικη διασκευη του «Εβδομου ρουχου» της Ευγενιας Φακινου

Από τη θεατρική ομάδα της Πολιτιστικής Κίνησης - Μέχρι και την Κυριακή οι παραστάσεις στο στέκι της Πολιτιστικής

«Το έβδομο ρούχο» της Ευγενίας Φακίνου σε θεατρική διασκευή του Δημήτρη Μαυρίκιου ο προσεχές διάστημα η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα σήμερα στις 21.00 και θα παίζεται στη σκηνή του στεκιού της Πολιτιστικής ως και την Κυριακή 28 Μαΐου. 

Λίγα λόγια για το έργο 

Πρόκειται για ένα από τα πρώτα μυθιστορήματα της συγγραφέα. Σήμερα το συγκεκριμένο μυθιστόρημα βρίσκεται στην εικοστή ένατη έκδοση του. “Το έβδομο ρούχο”, το 2001 ανέβηκε σε θεατρική διασκευή του Δημήτρη Μαυρίκιου  με πρωταγωνίστρια την Αλέκα Παΐζη. 
 
Τα πάντα διαδραματίζονται στη δεκαετία του ’80. Μια σαραντάχρονη Αθηναία λαμβάνει ένα γράμμα, που είχε παραλήπτη τη νεκρή προ τετραετίας μητέρα της. Έτσι, ανακαλύπτει την ύπαρξη συγγενών που αγνοούσε. Αποφασίζει να τους επισκεφτεί και να διερευνήσει την καταγωγή της, που επιμελώς είχε αποκρύψει η θανούσα μητέρα της. Ανακαλύπτει, λοιπόν, μια γιαγιά Μικρασιάτισσα, ένα μυθικό σχεδόν πρόσωπο, που κουβαλάει στην πλάτη της εκτός από τα βάσανά της και τη νεότερη ιστορία του τόπου. Μια Θεία που υποχρεώνεται – γιατί “έτσι πρέπει” – ν' ακολουθήσει έναν δρόμο που δε θέλει. Ένα φονικό. Μια κάθαρση. Μια μνήμη αρχαίας τραγωδίας. Ένα δέντρο. Και το έβδομο ρούχο χαμένο. Ένας κρίκος σε μια αλυσίδα, που χάθηκε για πάντα. 
 
Πρόκειται για ένα έργο – καθρέφτη, που μεγεθύνει και προσπαθεί να ερμηνεύσει την καταγωγή και την Ιστορία μέσα από τα ματιά των γυναικών που υπήρξαν βουβά πρόσωπα, ελάχιστα ιστορημένα.   

Οι συντελεστές της παράστασης 

Σκηνοθεσία : Χρίστος Γρόζος
Art Video : Μιχαήλ – Δανιήλ Βαμβακάς 
Φωτισμοί – Ήχος : Κυριάκος Οικονομίδης
Μακιγιάζ : Ράνια Πουφινά
Παίζουν με την σειρά που εμφανίζονται : Κεβόρκ Μελκονιάν, Λίτσα Κυριαζίδου, Αναστάσια Μποζατζίδου, Εύη Κωνσταντίνου, Μαργαρίτα Χρόνη, Αναστασία Μπάρδη, Ζωή Τύλιου, Άγγελος Μαστραγγελής, Κατερίνα Πασχαλίδου, Γιώργος Πανταζής, Δημήτρης Καμουτσής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.