Νεα πνοη στον οικισμο Ηφαιστου απο την ΚΠΗ «Η Ειρηνη»

Να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των κατοίκων θέλουν τα μέλη του νέου Συλλόγου - Η μετατροπή του παλιού Δημοτικού Ιατρείου του οικισμού σε βιβλιοθήκη στα σχέδια του συλλόγου

Να δώσει νέα πνοή στον οικισμό και να έρθει κοντά σε όλους τους κατοίκους του Ηφαίστου φιλοδοξεί η Κίνηση Πολιτών Ηφαίστου «Η Ειρήνη», που πραγματοποίησε τα εγκαίνια του χώρου της το απόγευμα της Τετάρτης 24 Μαΐου.
 
Το παρών στα εγκαίνια έδωσαν αρκετοί κάτοικοι του οικισμού, καθώς και εκπρόσωποι της εκκλησιαστικής και πολιτικής ηγεσίας της περιοχής.
 
«Φτιάξαμε αυτό το σύλλογο με σκοπό να αλληλοβοηθούμαστε με όλο τον κόσμο του οικισμού, να προσπαθούμε να λύσουμε ό,τι προβλήματα έχουμε» σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κουρού Εβγήν, που τόνισε πως τα προβλήματα είναι πολλά, ξεκινώντας από τα φυσικά φαινόμενα, όπως οι πλημμύρες, αλλά και της καθημερινότητας.
 
Οι ίδιοι θέλουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των κατοίκων, όμως συνειδητοποιούν πως σύμφωνα με τον πρόεδρο, πρέπει να κάνουν κάτι και αυτοί, με την αρωγή των τοπικών αρχών.
 

«Σήμερα να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του κόσμου είναι λίγο δύσκολο, υπήρχαν παλιότερα σύλλογοι στον οικισμό που δεν στάθηκαν αντάξιοι των προβλημάτων που υπήρχαν, για αυτό και πλέον οι κάτοικοι του οικισμού είναι επιφυλακτικοί απέναντί στους συλλόγους» σημείωσε ο πρόεδρος του συλλόγου εξηγώντας πως «κερδοσκοπία δεν υπάρχει στους συλλόγους, με αυτή την κρίση».
 
«Εμείς θα προσπαθήσουμε να αλληλοβοηθηθούμε και να βοηθήσουμε όσους έχουν προβλήματα στον οικισμό» σημείωσε, τονίζοντας πως σε αυτό θα επικεντρωθούν και οι δράσεις τους. Μία από αυτές είναι να πάρουν τον χώρο του Δημοτικού Ιατρείου στον οικισμό, ώστε να τον χρησιμοποιήσουν σαν βιβλιοθήκη, με Η/Υ, όπου καθηγητές ή εθελοντές φοιτητές από το πανεπιστήμιο θα μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά του οικισμού στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας μετά το Δημοτικό, ώστε να μην έχουν τόσα προβλήματα.
 
«Από το 1937, που ο οικισμός μεταφέρθηκε εδώ, δεν έχουν γίνει 8 μεγάλα έργα στον οικισμό, ας αναλάβουν τη ευθύνη που αναλογεί στον καθένα» τόνισε από την πλευρά του ο γραμματέας του Συλλόγου, κ. Μουμίν Σαχίτ, που σημείωσε με νόημα πως όλοι οι διοικούντες της Ροδόπης ήταν καλεσμένοι στα εγκαίνια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.